Армія РФ атакувала Куп'янськ ракетами. Є поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала Куп'янськ ракетами. Є поранені

Армія РФ атакувала Куп'янськ ракетами. Є поранені
Джерело:  online.ua

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що злочинна армія РФ вдарила ракетами по Куп'янську. Унаслідок ворожого обстрілу поранення отримали місцеві жителі. 

Джерело: Telegram Олега Синєгубова

Що відомо про наслідки ворожої ракетної атаки по Куп'янську 

Щойно ворог ще раз завдав ракетного удару по Куп'янську. Є влучення в об'єкт цивільної інфраструктури. Також пошкоджено не менше 5 приватних житлових будинків. На жаль, є поранені, - зазначив очільник Харківської ОВА.

Він підкреслив, що через підступну ракетну атаку російських військових злочинців поранення отримали дві жінки та один чоловік.

Двоє постраждалих, за словами Синєгубова, госпіталізовані. Наразі на місці влучань ворожих ракет працюють спеціалісти.

Що відомо про обстріли інших регіонів України

За інформацією представників Оперативного командування "Північ", увечері, 9 травня, російські військові злочинці з мінометів двічі обстріляли прикордоння Чернігівської області.

З 10:13 до 10:45 було зафіксовано 17 приходів, ймовірно зі ствольної артилерії, в районі населеного пункту Залізний Міст.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

З 15:55 до 16:20 зафіксовано 5 приходів, ймовірно з САУ, в районі населеного пункту Гасичівка. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила, - йдеться у повідомленні ОК "Північ".

Окрім цього з 19:22 до 19:36 було зафіксовано 10 прильотів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі населеного пункту Містки.

Представники Сумської ОВА також заявили про вечірній ворожий обстріл.

Як повідомили у відомстві, протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів. Було зафіксовано 88 вибухів.

Обстрілів зазнали населені пункти таких громад:

  • Великописарівської;

  • Білопільської;

  • Юнаківської;

  • Краснопільської;

  • Хотінської.

Великописарівська громада - по території громади ворог вдарив з міномету. Це призвело до пошкодження приватного житлового домоволодіння. Там обійшлось без людських втрат. Там також був обстріл з АГС - 10 вибухів.

Білопільська громада - був артилерійський обстріл та з АГС, також росіяни скинули 29 мін на територію громади.

Юнаківська громада - зафіксовано артобстріл з САУ. Краснопільська громада - здійснено мінометний обстріл. Хотінська громада - ворог скинув три міни на територію громади.

За словами керівника Дніпропетровської облради Миколи Лукашука, армія РФ обстріляла Нікопольський район і пошкодила приватні будинки.

За його словами, росіяни обстріляли район з важкої артилерії та атакували його дронами.

Внаслідок обстрілів понівечено півдесятка приватних будинків, 8 господарських споруд, гаражі, газогін, лінії електропередач. Ніхто не постраждав, - зазначив Лукашук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?