На передовій загинув колишній нардеп Олег Барна
Категорія
Україна
Дата публікації

На передовій загинув колишній нардеп Олег Барна

На передовій загинув колишній нардеп Олег Барна
Джерело:  online.ua

У бойових діях на сході України загинув колишній народний депутат Олег Барна.

Джерело: спікер ЗСУ на Таврійському напрямку Олексій Дмитрашківський

Що відомо про загибель Олега Барни

Вчора під час бойових дій загинув Олег Барна. Так вийшло, що у нас була можливість поспілкуватися минулого тижня, - зазначив Дмитрашківський.

18 квітня Олегу Барні мало б виповнитись 56 років. Обставини і місце загибелі екс-нардепа не уточнюються.

Що відомо про Олега Барну

Барна був активним учасником Революції Гідності, отримав серйозні травми під час протистояння 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку. Після початку війни на Донбасі відправився добровольцем в АТО. Був поранений.

Олег Барна пройшов до Верховної Ради як кандидат "Блоку Петра Порошенка" в одномандатному окрузі в Тернопільській області в 2014 році. Був одним з головних скандалістів минулого складу парламенту.

Наприклад, він з трибуни Ради заявив, що Путін — х*йло. Також в 2015 році він примудрився влаштувати бійку з тодішнім прем'єром Арсенієм Яценюком прямо в парламентській залі.

З першого дня повномасштабного вторгнення РФ Барна записався добровольцем на фронт.

 Армія РФ може припинити наступ у Бахмуті 

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Романа Світана, злочинна армія РФ може почати відступ з окремих ділянок фронту і у такому разі може припинити спроби атак у Бахмуті.

За його словами, у ворога можуть змінитися пріоритети – головним для окупантів може стати Луганський напрямок, водночас з певних ділянок на Донецькому, Херсонському та Запорізькому напрямку вони можуть відступати.

Експерт наголосив, що окупанти вперлися в укріпрайон українських захисників в районі Авдіївки Донецької області. Продовжувати там просування ворогу немає військової необхідності.

Це тому, що в них не вийшло і не вийде оточити Авдіївку. Для цього ми й тримали місто – Авдіївський гарнізон зав'язаний на прилеглі підходи до міста, - підкреслив Світан.

Експерт припускає, що росіяни можуть застосовувати авіацію та артилерію, щоб знищити Авдіївку, як це було зроблено в Бахмуті. Проте це залежить від того, чи матиме ворог сили. Світан прогнозує, що вже у найближчому майбутньому ворог переходитиме до оборони на Херсонському, Запорізькому напрямках та частині Донецького напрямку.

Вони, скоріше за все, залишать Бахмутський напрямок та Кремінну. Щобільше, можливо, вони зупинять наступальні дії у Бахмуті, бо вони є безперспективними, - припускає Світан.

За словами експерта, напрямок Кремінна-Лиман залишається єдиним перспективним для окупантів. На тій ділянці вони довго можуть тиснути на українські війська, щоб посунути їх за рубіж річок Оскіл та Сіверський Донець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?