Армія РФ більше трьох тижнів готувалась до відступу з Херсону
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ більше трьох тижнів готувалась до відступу з Херсону

Армія РФ більше трьох тижнів готувалась до відступу з Херсону
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків військової розвідки Великої Британії, російська окупаційна армія більше 3 тижнів готувалась до відступу з правого берега Херсонської області. 

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Що відомо про втечу кремлівських окупантів з правого берега на Херсонщині 

На думку представників розвідки Міноборони Великої Британії, підготовка до виведення армії РФ з Херсону розпочалась одночасно із оголошенням про примусове вивезення місцевого населення.

Завершення виведення відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення вже розпочався ще 22 жовтня 2022 року, коли посадовці росіян у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто, - зазначають представники британської розвідки.

Представники військової розвідки Великої Британії припускають, що російські військові, переодягнені у цивільній одяг, покинули Херсон разом із місцевими жителями.

Проте втеча окупантів з Херсона завдасть Росії репутаційної шкоди, оскільки це був єдиний обласний центр, який був захоплений окупантами ще в лютому.

Відхід є публічним визнанням труднощів, з якими зіткнулися російські війська на західному березі Дніпра, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Ймовірно, Росія все ще намагається евакуювати війська з інших районів області через річку Дніпро до оборонних позицій на східному березі.

Зі свого боку радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван зазначив, що відступ армії РФ з правого берега Херсонської області є надзвичайною перемогою ЗСУ.

Схоже на те, що росіяни дійсно відступили. І справді схоже на те, що українці щойно здобули надзвичайну перемогу, коли єдиний обласний центр, який Росія захопила в цій війні, повернувся під український прапор, - наголосив Салліван.

При цьому він відкинув слова глави держави Володимира Зеленського про те, що він нібито просив президента України продемонструвати відкритість до мирних переговорів з РФ.

Україна є стороною миру в конфлікті, а Росія є стороною війни. РФ могла б відвести свої війська і припинити війну, тоді як якби сили українці припинили бої - це був би кінець України, - підкреслив Салліван.

Зокрема, у Страткомі ЗСУ повідомили, що наразі кремлівські військові та колаборанти вивозять сім'ї з Нової Каховки.

Вже біжать і з лівого берега Херсонської області. Кацапи запланували на сьогодні евакуацію колаборантів із сім'ями із тимчасово окупованої Нової Каховки, - зазначають у Страткомі ЗСУ.

Їх вивозитимуть із міста у бік Арабатської стрілки.

Що відомо про поточні та загальні втрати кремлівської армії

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 810 кремлівських загарбників.

Загальні втрати армії РФ від початку повномасштабної війни проти України вже складають:

  • особового складу - близько 80 тис 210 (+810) осіб ліквідовано,

  • танків - 2 тис 838 (+24),

  • бойових броньованих машин - 5 тис 730 (+34) од,

  • артилерійських систем - 1 тис 829 (+12) од,

  • РСЗВ - 393 (+0) од,

  • засоби ППО - 205 (+0) од,

  • літаків - 278 (+0) од,

  • гелікоптерів - 261 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1 тис 506 (+1),

  • крилаті ракети - 399 (+0),

  • кораблі/катери - 16 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4 тис 279 (+20) од,

  • спеціальна техніка - 160 (+0).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?