ГУР закликало російських військових у Херсоні здаватися в полон
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР закликало російських військових у Херсоні здаватися в полон

ГУР закликало російських військових у Херсоні здаватися в полон
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало звернення до російських військових в Херсоні з закликом здаватися в полон.

Джерело: ГУР Міноборони

Росіян у Херсоні закликали здаватися

Російські військовослужбовці! Як і очікувалося, після відступу основного угруповання військ армії РФ з українського Херсона ваше командування кинуло вас напризволяще. Ваші командири закликають вас переодягатися у цивільний одяг та намагатися самостійно тікати з Херсона. Очевидно, це вам не вдасться.

ГУР додає, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії.

Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон. У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку.

У розвідці запевняють, що українці дотримуються Женевських конвенцій та гарантують військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість їх обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, взятих у полон Росією.

Безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови здачі з уповноваженими представниками українського командування, можна, зателефонувавши на гарячу лінію державного проєкту України "Хочу жити": +38 066 580 34 98 і +38 093 119 29 84 (цілодобово) або скористайтесь чат-ботом "Хочу жити"

В ГУР також описали алгоритм дій здачі в полон у складі групи чи підрозділу.

Складіть усю зброю і відійдіть, станьте перед своєю військовою технікою (перед цим заглушіть її – вона не повинна бути в бойовому стані), відправте переговорника (офіцера чи старшого за званням) – він має бути беззбройним і мати білий прапор, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 11 листопада ЗСУ зайшли в Херсон, у місті залишаються перевдягнені в цивільне російські військові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?