Армія РФ до річниці вторгнення може посилити обстріли України — Веніславський
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ до річниці вторгнення може посилити обстріли України — Веніславський

Армія РФ до річниці вторгнення може посилити обстріли України — Веніславський
Джерело:  online.ua

За словами члена комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, злочинна російська армія може посилити обстріли до річниці вторгнення в Україну, у період 22-24 лютого, але навряд чі вдасться до запуску сотен ракет. 

Джерело:  "Укрінформ"

Що відомо загрозу масованої ракетної атаки окупантів до річниці вторгнення в Україну 

На мою думку, із 22 по 24 лютого є велика ймовірність загострення військової ситуації, - зазначив Веніславський.

Він зазначив, що росіяни наразі використовують повітряні кулі та інші хибні цілі, які імітують проліт ракет та дронів, щоб перевірити системи української ППО.

Оскільки окупанти почали активно застосовувати їх упродовж останніх днів, Веніславський вважає, що таким чином триває підготовка до масованої атаки.

За його словами, РФ намагатиметься максимально застосувати такі засоби ураження, які були б відчутними для України.

Я думаю, що 22, 23 і 24 лютого варто очікувати повітряних атак із застосуванням ракет та БПЛА. Можливо, на лінії фронту буде загострення, спричинене застосуванням ворогом авіації, - припускає Веніславський.

За його словами, окупанти можуть використовувати іранські дрони, адже мають певні запаси. Також у них залишаються ракети, хоч їх і критично мало.

Він зазначив, що за різними даними, Росія отримала декілька сотень іранських безпілотників Shahed та використала до сотні. Тобто у запасі ще залишилося декілька сотень дронів.

При цьому кількість ракет різних типів дуже відрізняється. Так, у агресора залишилося від десятків до сотень високоточних ракет.

Росія використовує їх, попри критично низький рівень запасів, чого не можна робити з точки зору військової стратегії і військової тактики.

За словами Веніславського, у них просто більше немає варіантів, щоб якимось іншим чином дошкуляти українцям.

Цілком імовірно, що з 22 по 24 лютого війська РФ можуть їх використовувати, але це будуть точно не сотні, а десятки, можливо, - до ста ракет, - припустив представник президента у ВР.

За словами речника командування Повітряних Сил Юрія Ігната, до річниці вторгнення окупаційна російська армія може вдатись до масованого ракетного удару, або ж посилити атаки на сході України, але українські військові готові до цього.

Ігнат зазначає, що Росія веде підготовку до атак, а також нагнітає ситуацію до річниці вторгнення в Україну.
За його словами, ворог, ймовірно, хоче показати сакральність цієї дати.

Речник Повітряних сил не виключає, що можливі ракетні удари та певне загострення на фронті. Проте він зазначив, що на сході України точаться запеклі бої щодня, а обстріли не припиняються.

Говорити про якось драматичну ситуацію не доводиться. Так, буде загострення, будуть ракетні удари, ніхто вже й не сумнівається, що щось таке буде. Але ми до цього готові... Є в нас засоби для відбиття тих ударів. На жаль, не так багато засобів ППО є, як про них говорять, - запевнив Ігнат.

Він підкреслив, що Україна очікує систем ППО IRIS-T та SAMP-T, а українські військові випереджають всі графіки навчань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?