Російські пропагандисти закликають посилити ракетні атаки та спричинити відключення українських АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські пропагандисти закликають посилити ракетні атаки та спричинити відключення українських АЕС

Російські пропагандисти закликають посилити ракетні атаки та спричинити відключення українських АЕС
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни звернули увагу на те, що російські пропагандистські агрегатори новин закликають злочинну армію РФ посилити масовані ракетні атаки по Україні та спричинити аварійне відключення працюючих АЕС.

Джерело: звіт ISW

Російські ЗМІ закликають спричинити аварійне відключення АЕС в Україні 

Зокрема, відомий російський новинний агрегатор "Ридовка" почав поширювати серед своєї аудиторії що налічує майже 1,7 мільйона передплатників, нібито злочинній російській армії необхідно приділити першочергову увагу висновку з експлуатації зовнішньої електричної інфраструктури АЕС, сподіваючись, що це призведе до аварійного відключення АЕС в Україні.

"Ридовка" не виступала за те, щоб російські сили завдавали прямих ударів по атомних електростанціях або намагалися викликати радіологічні події, а скоріше завдавали ударів по окремих підстанціях, які б відключали електропостачання, необхідне для безпечної експлуатації станцій, тим самим змушуючи українських чиновників зупиняти станції.

"Ридовка" заявила, що знищення таких цілей для трьох українських АЕС за межами окупованих Росією територій завдасть збитків у багато разів більших, ніж останні кілька масованих ракетних ударів.

"Ридовка" стверджувала, що ракетний удар 18 лютого по Хмельницькому міг бути націлений на одну з таких підстанцій, які підтримують Хмельницьку АЕС.

ISW не має інших доказів того, що Росія переслідує або розглядає такий курс дій, але зазначає, що Кремль може вжити заходів з наміром викликати аварійну зупинку українських ядерних реакторів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?