Армія РФ готує брудні провокації із застосуванням біологічної зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готує брудні провокації із застосуванням біологічної зброї

Армія РФ готує брудні провокації із застосуванням біологічної зброї
Джерело:  online.ua

За словами заступниці постпреда України при ООН Христини Гайовишин, Кремль вимагає частішого проведення засідань ООН для поширення власної пропаганди та створення підгрунтя для здійснення брудних провокацій із застосуванням біологічної зброї.

Джерело: "Укрінформ"

Кремль готується застосувати біологічну зброю у війні проти України 

Упродовж двох останніх днів Росія зажадала скликання трьох засідань Ради Безпеки з єдиною метою – поширювати свою пропаганду та дезінформацію, що є свідомим зловживанням відповідальністю РБ щодо підтримання міжнародного миру та безпеки, - зазначила Гайовишин.

За словами української представниці в ООН, наша країна ніколи не розробляла і спільно з будь-ким не виробляла та не зберігала біологічну або хімічну зброю.

За її словами, Україна готова до прийому групи міжнародних незалежних експертів для забезпечення прозорості діяльності лабораторій громадського здоров'я після того, як Росія припинить повномасштабну агресивну війну й виведе своїх військових.

Поширюючи брехню, Російська Федерація закладає підґрунтя для подальших провокацій із застосуванням біологічних речовин, сказала вона.

Це загроза, до якої слід ставитися серйозно. Україна звертається до міжнародного співтовариства з проханням виявляти максимальну пильність і чинити тиск на Росію з метою недопущення реалізації її підступних планів із застосуванням біологічної зброї, - наголосила заступниця постпреда України в ООН.

При цьому представник ООН з питань роззброєння та посол США в ООН відкинули звернення Кремля до Радбезу організації із закликом провести розслідування "військової біологічної діяльності США на території України.

Посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд відверто назвала висунуті РФ звинувачення вигадкою без жодних доказів.

Вона також сказала, що ні Україна, ні США не мають програм виготовлення біологічної зброї.

Заступник верховного представника ООН з питань роззброєння Адедеджі Ебо також заявив, що ООН "не знає" про будь-яку програму біологічної зброї в Україні.

Ебо сказав, що його попередник Ізумі Накаміцу інформував Раду безпеки в березні та знову в травні з цього приводу, і ООН не відомо про такі програми біологічної зброї.

Він також сказав, що Організація Об’єднаних Націй не має ні мандату, ні технічних можливостей для розслідування цієї заяви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?