Армія РФ готує імітацію обстрілу Білорусі з боку України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готує імітацію обстрілу Білорусі з боку України

Армія РФ готує імітацію обстрілу Білорусі з боку України
Джерело:  online.ua

Аналітики з Центру національного спротиву заявляють про прибуття бойовиків ПВК "Ліга", які входять до складу ПВК "Вагнера" у північні прикордонні з Україною райони на території Білорусі для підготовки провокаційного обстрілу території Білорусі і подальших звинувачень у цьому українських військових.

Джерело:  ЦНС

Що відомо про підготовку окупантами провокації на українсько-білоруському кордоні 

В ЦНС зазначають, що російських найманців розділили на 2 групи (80-90 осіб) і відправили в район села Крупейкі у Лоєвському районі Гомельської області.

В їхньому розпоряджені, як підкреслюють аналітики, легкоброньована техніка і тентовані вантажні автомобілі.

Водночас групи посилені інженерними підрозділами. Влада Білорусі зі свого боку обмежила в’їзд та вхід у межах прикордонної смуги Лоєвського району.

В ЦНС вважають, що одним зі сценаріїв провокації є обстріл території Білорусі нібито Збройними силами України.

Йдеться про саме тих найманців, які прибули до Білорусі 20 вересня. Тоді на територію білоруського приватного охоронного підприємства "ГардСервіс", де розміщувались найманці, доставили 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області. Зауважимо, що "ГардСервіс" не просто приватне охоронне підприємство. Воно є першим подібним підприємством в Білорусі й створено спеціальним указом (самопроголошеного президента - ред.) Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців, - наголошують аналітики ЦНС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?