Армія РФ готує провокації на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готує провокації на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння — ГУР

Армія РФ готує провокації на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння — ГУР
Джерело:  online.ua

Імовірно найближчим часом окупанти планують організувати чергову провокацію із застосуванням важкого озброєння на території Запорізької атомної електростанції.

Джерело: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Армія РФ готує провокації на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння

За даними ГУР, з метою провокації «департамент військової контррозвідки» ФСБ поширює серед особового складу інформацію про начебто підготовку українськими Силами безпеки і оборони штурму ЗАЕС.

Спецслужба окупантів стверджує, що наприкінці липня буде організовано "штурм" атомної станції, в якому начебто мають взяти участь "штурмові групи" і неназвані "добровольчі озброєні підрозділи України, — йдеться у дописі відомства.

В управлінні розвідки наголошують, що тиражування подібної інформації може свідчити про підготовку окупантами операції "під чужим прапором", яка призведе до масштабної аварії на ЗАЕС.

За наявною інформацією наразі готуються чергові імітаційні обстріли станції з метою подальшого звинувачення в них України, — повідомляють в ГУР.

Що відомо про ситуацію на Запорізькій АЕС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня 2022 року захоплена російськими військовими. РФ розміщує на майданчику станції військову техніку та боєприпаси. Обстрілюють росіяни й саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

5 жовтня Президент Росії Володимир Путін доручив передати у федеральну власність Запорізьку АЕС. Також росіяни створили компанію для управління ЗАЕС.

В Енергоатомі назвали це рішення "нікчемним", а також нагадали, що для ЗСУ рішення РФ про "приєднання" українських територій і ЗАЕС не має значення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?