Армія РФ готується до нової хвилі наступу на Лимано-Куп'янському напрямку — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готується до нової хвилі наступу на Лимано-Куп'янському напрямку — Маляр

Армія РФ готується до нової хвилі наступу на Лимано-Куп'янському напрямку — Маляр
Джерело:  online.ua

 Російські окупанти готують чергову хвилю наступу на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Джерело: міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в ефірі телемарафону

Армія РФ готується до нового наступу на Лимано-Куп'янському напрямку

Росіяни продовжують готуватися до чергового наступу. Наші Збройні сили, відповідно, готуються до того, щоб дати відсіч. Це не тільки бійці - там щоденно працюють штаби та командування, — повідомила вона.

За її словами, ЗСУ роблять усе для того, щоб не дати ворогу пройти ані на Куп’янському, ані на Лиманському напрямку. Вона додала, що окупанти комплектують резерви для наступу.

Одна частина російських військ була на відновленні - вони замінять ті, що умовно виснажилися. Частину військ вони заводять із РФ — це заново сформовані підрозділи. Також була заява Наєва про те, що з Білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де вони готують резерви для наступу на Куп’янський і Лиманський напрямок, — зазначила Маляр.

Розвідка Міноборони Британії повідомляла, що російські війська прагнуть зупинити український контрнаступ, здійснюючи наступальні дії біля Куп’янська, щоб відвернути Сили оборони від прориву на півдні України.

Що відомо про ситуацію в районі Куп’янська  

Це логічний хід ворога, відвернути нашу увагу, атакуючи там, щоб ми забрали підрозділи з півдня та сходу. Але генерал Сирський, який командує угрупуванням військ "Хортиця", одночасно тримає оборону на тому напрямку і контратакує на Бахмутському напрямку. Росіяни начебто трохи там і просуваються, але якщо ми просунемося, то тоді вже вони потраплять у котел, — пояснив Резніков.

Міністр підкреслив, що військове командування не займається перекиданням підрозділів з півдня на східний фронт, тоді як армія РФ постійно переміщує власні підрозділи з Херсонської області у Запорізьку і далі на схід.

За його словами, такі дії окупантів — хороший знак для України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?