Армія РФ може опинитись в оточенні в районі Куп'янська — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ може опинитись в оточенні в районі Куп'янська — Резніков

Армія РФ може опинитись в оточенні в районі Куп'янська — Резніков
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, наразі злочинна армія РФ має певні успіхи в районі Куп'янська, однак може потрапити в оточення у разі, якщо українські військові просунуться в районі Бахмуту.

Джерело: пресконференція Резнікова

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська  

Це логічний хід ворога, відвернути нашу увагу, атакуючи там, щоб ми забрали підрозділи з півдня та сходу. Але генерал Сирський, який командує угрупуванням військ "Хортиця", одночасно тримає оборону на тому напрямку і контратакує на Бахмутському напрямку. Росіяни начебто трохи там і просуваються, але якщо ми просунемося, то тоді вже вони потраплять у котел, - пояснив Резніков.

Міністр підкреслив, що військове командування не займається перекиданням підрозділів з півдня на східний фронт, тоді як армія РФ постійно переміщує власні підрозділи з Херсонської області у Запорізьку і далі на схід.

За його словами, такі дії окупантів - хороший знак для України.

Як кажуть військові, "ситуація складна, але контрольована, - підкреслив Резніков.

Резніков прокоментував заяви про власну відставку 

Міністр зазначив, що на разі не веде із президентом Володимиром Зеленським обговорення щодо власної відставки.

95% спілкування із Зеленським стосується забезпечення Сил безпеки та оборони. Решта - що робити після перемоги, - пояснив Резніков.

Глава Міноборони також підкреслив, що президент сьогодні згідно з Конституцією визначає, кому бути міністром оборони та міністром закордонних справ.

Він точно знає, що я не просився на цю посаду. Навпаки, я відмовляв його від цього призначення. Він точно знає, що і скільки я зробив, і він точно знає, що якщо він доручить інший важливий проєкт, я з радістю погоджуся. Тому що ця посада - це Голгофа, - визнав Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?