Армія РФ може перебазувати кораблі із Севастополя до Новоросійська — розвідка Естонії
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія РФ може перебазувати кораблі із Севастополя до Новоросійська — розвідка Естонії

Армія РФ може перебазувати кораблі із Севастополя до Новоросійська — розвідка Естонії
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки Міноборони Естонії, українські військові провели ряд успішних атак по кораблях армії РФ в окупованому Криму та продовжують просуватись на окремих ділянках фронту.

Джерело:  ERR

Як Росія відреагує на атаки України по Чорноморському флоту у Севастополі 

У зведенні естонської розвідки зазначається, що внаслідок останньої комбінованої атаки українських військових у бухті в окупованому Севастополі були знищені великий десантний корабель проєкту 775 "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен класу "Варшав'янка".

У розвідці зазначають, що цей інцидент не тільки досяг усіх поставлених військових цілей, але й відвернув увагу російських ЗМІ від участі президента РФ Владіміра Путіна в Далекосхідному економічному форумі та його зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Прикметно, що асиметричними діями Україна зуміла позбавити Росію панування на морі практично вздовж усього західного узбережжя Криму й витіснити росіян у східну акваторію Чорного моря, - підкреслюють представники естонської розвідки.

Сили оборони Естонії припускають, що після останньої атаки росіяни, ймовірно, перебазують кораблі із Севастополя до Новоросійська, що ще більше знизить роль міста в окупованому Криму в забезпеченні морських операцій.

Що у розвідці Естонії кажуть стосовно ситуації на фронті 

Що ж стосується ситуації на фронті, то, вказується у зведенні, Україна продовжує систематично зачищати укріплені позиції росіян на Оріхівському напрямку в Запорізькій області поруч із нещодавно звільненим Роботиним. Водночас там скептично оцінюють можливість прориву ЗСУ в бік Токмака й перерізання сухопутного коридору росіян до Криму.

На інших ділянках фронту ситуація майже не зазнала змін: ЗСУ продовжують бойові дії в районі Бахмута, а збройні сили РФ атакували на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна й били в бік Лиману.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?