Армія РФ може повторно спробувати захопити Харківщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ може повторно спробувати захопити Харківщину

Армія РФ може повторно спробувати захопити Харківщину
Джерело:  online.ua

За словами голови Міноборони Олексія Резнікова, ЗСУ в результаті успішного контрнаступу на Харківщині перевершили всі очікування, але наразі мають побудувати захист через загрозу повторної спроби кремлівської армії захопити Харківську область.

Джерело:  Financial Times

ЗСУ мають побудувати оборону від повторного наступу окупантів на Харківщині 

Контрнаступ звільняє територію, і після цього ви повинні її контролювати і бути готовими захищати. Звісно, ми повинні перейматися, ця війна нас хвилює протягом багатьох років, - зазначив Резніков.

За його словами, наразі українські військові розгромили кремлівську армію та звільнили 3 тис кв км українських територій, а окупанти у відповідь завдали ударів по інфраструктурі й позбавили електроенергії населені пункти в різних областях України.

Резніков зазначив, що бліцкриг, який реалізують наразі українські військові, буде подібний до снігової кулі, що котиться із пагорба.

За словами голови Міноборони, підрозділи ЗСУ сильно втомились після шестиденної атаки, але зберегли високий моральний дух.

Він попередив, що російське підкріплення може почати контратаку на розтягнуті лінії постачання України, українські сили також можуть бути оточені новими російськими військами, якщо просунуться надто далеко.

Між тим, згідно із актуальними мапами бойових дій станом на 13 вересня від сервісу  DeepStateMAP, ЗСУ розширюють неподконтрольну кремлівським окупантам зону в районі населенного пункту Лиман Донецької області.

Ще напередодні ці території перебували під повним контролем кремлівської армії.

У районі нещодавно звільнених Куп'янська та Ізюма ЗСУ продовжують вести контрнаступ, російські окупанти продовжують відступ. На Херсонському напрямку ситуація залишається невідомою у районі населеного пункту Архангельське.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?