Армія РФ робить зі школярів та освітян "живий щит" на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ робить зі школярів та освітян "живий щит" на Луганщині

Армія РФ робить зі школярів та освітян "живий щит" на Луганщині
Джерело:  online.ua

У Луганській області російські окупанти розміщують своїх солдатів у школах, прикриваючись "живим щитом" зі школярів та викладацького складу.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Росіяни в окупації дислокуються у місцевих школах

У населеному пункті Луб'янка Луганської області в будівлі місцевої школи дислокуються військовослужбовці російських окупаційних військ.

Особовий склад розміщують у будівлях освітніх закладів, при цьому окупанти примушують викладацький склад продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням дітьми та викладацьким складом, — йдеться у повідомлені.

Також у Генштабі зазначили, що місцеву лікарню міста Каланчак Херсонської області, окупанти облаштували під військовий шпиталь. Туди протягом 27 квітня було завезено велику кількість важкопоранених росіян.

Для перевезення своїх поранених ворог використовував медичну вантажівку на базі КАМАЗ, — повідомили в Генштабі.

Росія планувала поділити українців на п'ять груп після окупації

Британський Королівський інститут оборонних досліджень (RUSI) оприлюднив звіт, у якому розповідається про плани РФ щодо окупації України.

Зокрема при окупації територій ФСБ формує Тимчасові оперативні групи (ТОГ), які мають на меті координувати режим окупації та його контррозвідувальний апарат.

До кожної ТОГ були виділені загони Росгвардії для оточення та охорони громадського порядку, загони "Альфа" та інші спецпідрозділи для проведення рейдових заходів, а також війська, в тому числі чеченські загони Росгвардії, які мали намір провести знищення цінних цілей.

Це була модель, яка застосовувалася та вдосконалювалася після Другої чеченської війни.

Підхід до створення окупаційної адміністрації був системним. У першому випадку російським військам було доручено вилучити всі форми документів. Це включало документи охорони здоров’я, освіти, житла, податків, поліції, виборів і органів місцевого самоврядування.

Це також включало приватні записи комунальних компаній, страхових компаній та НГО. Ці дані використовувалися для побудови карти того, хто де живе, яких має родичів і чи мали змогу підтримувати українську владу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?