Армія РФ намагається зірвати контрнаступ ЗСУ за допомогою авіації — глава розвідки Естонії
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається зірвати контрнаступ ЗСУ за допомогою авіації — глава розвідки Естонії

Армія РФ намагається зірвати контрнаступ ЗСУ за допомогою авіації — глава розвідки Естонії
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника розвідки Естонії Марго Гросберга, військові злочинці з армії РФ намагаються зірвати контрнаступ українських військових за допомогою використання тактичної авіації.

Джерело: ERR

Що відомо про спроби армії РФ зірвати контрнаступ ЗСУ  

Гросберг зазначив, що українські військові протягом останнього тижня зіткнулись із труднощами через використання російськими військовими злочинцями бомбардувальників та ударних гелікоптерів.

Глава розвідки Естонії підкреслює, що росіяни почали застосовувати авіацію ближче до лінії фронту, завдаючі ударів по бронетехніці ЗСУ. Однак українським військовим також вдалось збити кілька ворожих ударних гелікоптерів.

Гросберг підкреслив, що українські військові також для захисту від ворожих атак з повітря наблизила системи ППО ближче до лінії фронту.

Ймовірно, це питання зараз якщо і не розв'язане повністю, то дозволяє продумати наступний хід. На жаль, на війні так влаштовано, що все необхідно дублювати, ешелонувати, і немає срібної кулі, щоб виграти всю війну, - підкреслив керівник військової розвідки Естонії.

Як діють ЗСУ під час контрнаступу 

Гросберг зазначив, що українські військові прискорять контрнаступ на півдні України, як тільки знайдуть слабке місце в обороні армії РФ.

Він підкреслив, що наразі найбільшого успіху українським військовим вдалось досягти на південь від Великої Новосілки у напрямку Маріуполя.

Однак, як зазначив Гросберг, ЗСУ ще не дійшли до основних ліній оборони армії РФ.

Гросберг відмовився прогнозувати термін просування українських воїнів.

Для цього потрібно знати план українців, якого я, на щастя, не знаю. Я думаю, що протягом цього тижня ще не буде масованого наступу. Українці застосовують методичний підхід. Але рано чи пізно цю дірку буде знайдено, і тоді все почне відбуватися зовсім з іншою швидкістю, як під Харковом, - зазначив глава естонської військової розвідки.

Розвідник звернув увагу на запеклий опір окупантів по всій лінії фронту, оскільки не знайдено "больової точки", яка може обвалити оборону РФ.

Для цього ще зарано. Наразі українці шукають ті слабкі місця, ті дірки, де оборона побудована трохи слабше, а насиченість військами нижча, ніж десь ще, - пояснює Гросберг.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?