ЗСУ досягли нових успіхів на сході України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягли нових успіхів на сході України

ЗСУ досягли нових успіхів на сході України
Джерело:  online.ua

Українським військовим вдалось ще просунутись на південному сході та посунути військових злочинців армії РФ.

Джерело:  DeepStateMAP

Що відомо про успіхи ЗСУ на сході України 

За інформацією із посиланням на геолокаційні дані та карту, українським військовим вдалось успішно просунутись в районі Оріхова у Запорізькій області.

На півночі ЗСУ відкинули російських військових злочинців від тимчасово окупованого села Роботине.

При цьому на інших ділянках фронту, виходячи з інформації DeepStateMAP, жодних змін поки що немає.

Кремль здає позиції на тлі успішного контрнаступу ЗСУ  

За словами політолога з Великої Британії Марка Галеотті в матеріалі для  CNN, під час першої з червня минулого року великої зустрічі кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна з російськими воєнкорами, він фактично визнав неспроможність переломити хід війни на власну користь.

неявно визнав три речі: Кремль відчуває проблеми з розв'язуванням війни в Україні, неофіційні коментатори по-своєму так само сильні, як і державна медіа-машина, а впевнені офіційні розповіді не набирають обертів, - зазначає Галеотті.

Політолог підкреслив, що росіяни вже звикли до брехні з боку влади і ще до повномасштабного вторгнення в Україну перегляди теленовин падали і дедалі більше людей отримували інформацію з соціальних мереж.

Тепер основним джерелом інформації для багатьох стали "воєнкори".

Неофіційний онлайн-контингент так званих "воєнкорів" або "військових кореспондентів" – хоча багато хто з них є скоріше коментаторами, ніж репортерами – став важливим і помітним фактором у формуванні розуміння війни. Адже не тільки росіяни звертаються до "воєнкорів", щоб хоч якось розібратися в ситуації. Західні ЗМІ та організації часто використовують їх для отримання інформації або навіть повідомляють про їхні думки як про самостійні новини. Таким чином, вони стали впливовими не тільки у формуванні внутрішнього наративу, але і в більш широкій інформаційній війні Кремля. Навіть Путін усвідомив, що для розкрутки свого повідомлення він більше не може дотримуватися офіційних ЗМІ, - пояснив Галеотті.

Експерт підкреслив, що на "ретельно зрежисованих посиденьках" з "воєнкорами" були відсутні прихильники Євгена Пригожина і "турбопатріоти" на кшталт терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна. Замість них були "військові блогери", які залежать від влади, зокрема, в питанні допуску до лінії фронту.

Однак це, зазначає політолог, не допомогло Путіну не зганьбитися.

Можна було розраховувати на те, що вони будуть дотримуватися сценарію і не зганьблять президента, але розмова все одно вийшла незручною. Спроби 70-річного Путіна заговорити з молодими "воєнкорами" не тільки не мали успіху, але і дуже сильно створювали враження, що вони потрібні йому, а не навпаки. Це також натякало на його невпевненість. Часом здавалося, що Путін не в курсі подробиць війни, - підкреслює Галеотті.

При цьому експерт зазначає, що те, що молоді блогери отримали до російського диктатора більше доступу, ніж репортери кремлівського прес-пулу, не пройшло непоміченим.

Один "воєнкор"-початківець сказав політологу, що побачив в цьому ознаки того, що подібні йому блогери "стають ЗМІ".

Це також ознака слабкості з боку Путіна і держави. Вони не в змозі сформувати наратив, не в змозі надихнути більшість населення своєю заявою про те, що війна є екзистенціальним викликом самому виживанню Росії. Кремль не може навіть контролювати "воєнкорів", тільки сподівається їх використовувати. У міру того, як війна триває з невеликими реальними надіями на перемогу Росії (і виразними побоюваннями з приводу поразки), Путін (поки) не знаходиться під загрозою, але явно втратив зв'язок зі своїм народом, - наголосив політолог.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?