Армія РФ не має змоги виграти війну проти України — генерал США Марк Міллі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ не має змоги виграти війну проти України — генерал США Марк Міллі

Армія РФ не має змоги виграти війну проти України — генерал США Марк Міллі
Джерело:  online.ua

За словами глави Об'єднаного комітету начальників штабів армії США, генерала Марка Міллі, плани злочинної армії РФ щодо захоплення Луганської та Донецької областей є нездійсненими. Росіяни можуть забути про перемогу у війні проти України.

Джерело: брифінг Марка Міллі

Армія РФ не має шансів виграти війну проти України

Будь-яке завершення війни відбувається за столом переговорів. Але ми розуміємо, що цю війну Росія не виграє. Всі цілі, які ставили перед собою росіяни, розчинилися в повітрі. Можливо, у Путіна зараз мета захопити Донецьку і Луганську області, але ці цілі недосяжні. А стратегічні цілі України - звільнити всі свої окуповані території, - підкреслив Міллі.

Він зазначив, що наразі на території України перебувають кілька сотень тисяч російських військових злочинців. Тому у найближчій перспективі українським військовим навряд чи вдасться звільнити всі окуповані території.

За словами генерала США, битва продовжуватиметься, але у певний момент сторони прийдуть до рішень за столом переговорів. Або все вирішиться на полі бою

При цьому Міллі наголосив, що до настання одного з цих сценаріїв США разом із союзниками продовжать стійко допомагати Україні.

Хто замінить Міллі на посту глави штабу армії США 

Президент США Джо Байден заявив, що Марка Міллі на посту глави Об'єднаного комітету начальників штабів замінить генерал Чарльз Браун.

Глава американської держави подякував Міллі та його сім'ї за службу США протягом тривалого часу.

На посаді голови ти провів наших військових через найскладнішу обстановку у сфері безпеки, з якою світ стикався за довгий час. Ми зміцнили наші альянси від НАТО до Індо-Тихоокеанського регіону та створили нові партнерства, - підкреслив Байден.

Він також уточнив, що розраховує продовжити співпрацю з Міллі після того, як той перестане бути головою генштабу США.

Тому сьогодні мені випала честь представити мого кандидата на посаду наступного голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Чарльза Куінтона Брауна-молодшого, - зазначив президент США.

Марк Міллі обіймає посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США з 2019 року. Його повноваження закінчуються восени 2023 року.

При цьому Куінтон стане новим головою генштабу США лише у разі, якщо його кандидатуру схвалить Конгрес.

Чарльз Браун народився 1962 року. Він є 22 начальником штабу Військово-повітряних сил США.

Він почав свою військову службу як командирський льотчик, налітавши понад 3 000 годин і 130 бойових годин.

Білий дім заявляв, що генерал Браун відіграв важливу роль у наданні військової допомоги Україні та має досвід у налагодженні відносин між США та Китаєм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?