Франція та інші союзники евакуюють дипломатів із Судану
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція та інші союзники евакуюють дипломатів із Судану

Франція та інші союзники евакуюють дипломатів із Судану
Джерело:  online.ua

Франція та інші союзники прийняли рішення евакуювати своїх дипломатів і громадян із Судану в рамках операції з високим ступенем ризику після того, як це зробили США.

Джерело: Sky News

Низка країн евакуюють посольства із Судану

У зв'язку з мінливою ситуацією Міністерство закордонних справ Франції заявило, що працює з "європейськими та союзними партнерами" для координації "швидкої операції з евакуації", не називаючи, які саме країни також беруть участь в операції.

Громадянин Франції був поранений, коли евакуаційний конвой, що прямував з міста Бахрі в Хартумі до Омдурману, атакувала авіація.

Нідерланди заявили, що також евакуюють своїх громадян і співробітників посольства в неділю "разом з іншими країнами", знову ж таки не називаючи їх.

Велика Британія також готова врятувати своїх дипломатів з британського посольства в Хартумі, як тільки це стане можливим на тлі інтенсивних боїв між суданською армією і конкуруючим воєнізованим угрупуванням.

Британські війська і військові літаки були передислоковані на закордонну базу, щоб підготуватися до ризикованої рятувальної місії в зоні активного конфлікту – у разі отримання відповідного наказу.

Не нам коментувати військову діяльність міжнародних партнерів у Судані, але ми повністю обізнані про плани один одного і інтегровані в ці операції, – сказав представник британського уряду.

З Судану евакуювали посольство США

Евакуацію підтвердив президент США Джо Байден. Він зазначив, що урядовий персонал евакуювали з з Хартума за його наказом і заявив, що адміністрація продовжить допомагати американцям у Судані.

Я вдячний за неперевершену майстерність наших військовослужбовців, які успішно доставили їх у безпечне місце. І я дякую Джибуті, Ефіопії та Саудівській Аравії, які відіграли вирішальну роль в успіху нашої операції, — сказав він.

Байден сказав, що посольство було тимчасово закрито, але "наша відданість народу Судану та майбутньому, якого вони хочуть для себе, нескінченна".

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що призупинення діяльності посольства в Хартумі було пов’язане зі зростаючим ризиком для безпеки та забезпеченням безпеки персоналу.

Широкомасштабні бойові дії спричинили значну кількість смертей і поранень серед цивільного населення та пошкодження основної інфраструктури та створили неприйнятний ризик для персоналу нашого посольства, — сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?