В столиці Судану почалися бої між армією та силами швидкого реагування
Категорія
Світ
Дата публікації

В столиці Судану почалися бої між армією та силами швидкого реагування

В столиці Судану почалися бої між армією та силами швидкого реагування
Джерело:  online.ua

15 квітня у столиці Судану, Хартум, відбулася спроба державного перевороту. Згідно з останніми даними, зараз там точаться бої між армією та силами швидкого реагування. Обидві сторони почали використовувати важке озброєння.

Джерело: Anadolu Ajansı

Що відомо про спробу державного перевороту у Судані

Як стверджують місцеві журналісти, протягом останніх місяців в Судані посилилися конфлікти між різними силовими структурами.

Вони переросли у відкрите збройне протистояння на вулицях Хартума та інших міст.

За словами ЗМІ, Сили швидкої підтримки намагаються захопити військовий штаб та повалити нинішній уряд.

Згідно з останніми даними, їм вдалося захопити місто Мерове та міжнародний аеропорт на півночі Судану.

У Судані розпочалися перестрілки

Окрім того, зазначається, що у столиці тривають перестрілки в районах Еркевіт, околицях Генштабу й поруч з резиденцією лідера Суверенної ради генерала Абдель Фаттаха аль-Бурхана.

Місцеві мешканці повідомляють про густий дим, який здійнявся над Хартум.

Також вказано, що Міжнародний аеропорт Судану припинив приймати рейси.

Окрім столиці, сутички почалися й в інших містах, наприклад в Умдурмані, Бахрі та Мараві. Посольство Туреччини закликало своїх громадян не покидати домівок, а дипмісія рекомендує утриматись від подорожей до Судану.

Не можна також не згадати про те, що Сили швидкої підтримки пов'язані із російською ПВК "Вагнер".Як вдалося дізнатися журналістам, вони мають спільне підприємство з видобутку корисних копалин, зокрема золота. Протягом року з Судану до Росії проходить щонайменше 16 контрабандних рейсів.


Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?