Аналітики пояснили неочікуване прохання Пригожина про закінчення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики пояснили неочікуване прохання Пригожина про закінчення війни

Аналітики пояснили неочікуване прохання Пригожина про закінчення війни
Джерело:  online.ua

14 квітня засновник Групи "Вагнера" Євген Пригожин здивував не лише росіян, але й українців своїм публічним зверненням до Кремля, в якому просив диктатора Володимира Путіна офіційно оголосити про завершення війни. На думку американських аналітиків, такі неочікувані заяви спровоковані масштабними втратами "вагнерівців" на Донбасі, хоча й олігарх вигадав для них своє абсурдне пояснення.

Джерело:  ISW

Навіщо Пригожин закликав закінчити війну - пояснення аналітиків

На переконання іноземних експертів, наразі Пригожин активно створює інформаційні умови для використання поразки армії РФ в разі успіху майбутнього контрнаступу ЗСУ.

Експерти звертають увагу на те, що російський націоналістичний дискурс про прийнятність поразки Росії в Україні відхиляється від тверджень про необхідність уберегти Росію від принижень і дозволити їй "зберегти обличчя".

Окрім того, наголошується, що аргумент засновника ПВК "Вагнера" про те, що Москва повинна протистояти переговорам не сумісний з ідеєю про те, що Кремлю потрібно дати можливість зберегти обличчя, щоб він не здійснив масову ядерну ескалацію.

Примітно, що Пригожин – один із найбільш екстремальних лідерів думок провоєнної фракції Росії – вважає, що Росія може зазнати поразки в Україні та що така поразка в короткостроковій перспективі насправді принесе їй користь, – зазначають аналітики.

На переконання експертів, заяви Пригожина вказують на пріоритет провоєнної спільноти щодо активізації тривалої боротьби із Заходом.

Що саме Пригожин пропонував Путіну

Російський олігарх публічно закликав очільника Кремля оголосити про закінчення війни, а також зосередитися на тому, щоб втримати окуповані території України під контролем РФ.

Для влади (РФ — ред.) і для суспільства загалом необхідно поставити якусь жирну крапку в СВО. Ідеальний варіант — це оголосити про закінчення СВО, повідомити всім про те, що Росія досягла тих результатів, які планувала, і в якомусь сенсі ми дійсно їх досягли, - бреше Пригожин.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?