Армія РФ не змогла знищити жодного HIMARS в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ не змогла знищити жодного HIMARS в Україні

Армія РФ не змогла знищити жодного HIMARS  в Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони РФ регулярно бреше про те, що російські солдати нищать в Україні американські ракетні установки HIMARS. Однак представники Пентагону заперечують цю інформацію — Міноборони США заявило, що армії РФ не вдалося знищити жодного HIMARS в Україні.

Джерело: Politico

Росіянам не вдалося знищити жодного HIMARS в Україні

Москва не змогла знищити жодної з пускових установок HIMARS. Однак Україні все ще потрібна значна кількість артилерії для майбутнього бою, – заявили представники Пентагону.

Як відомо, глава Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу дуже часто "знищує" HIMARS в Україні. Однак, як з'ясувалося, це відбувалося лише в його уяві.

Нагадаємо, 3 тижні тому український міністр оборони Олексій Резніков офіційно підтвердив, що команда Джо Байдена надала ЗСУ 4 додаткові системи HIMARS.

Що важливо розуміти, ці установки є дуже важливими для українських воїнів, оскільки дають можливість вражати склади й скупчення армії РФ, а також важливі логістичні сполучення на великій відстані.

Окрім того, Штати ухвалили рішення надати Україні 18 ракетних установок на довгострокову перспективу. Це означає, що ці HIMARS прибудуть не зараз, а впродовж наступних років.

Зокрема, ці 18 систем та боєприпаси до них Пентагон не вилучатиме зі своїх військових запасів, як робили це раніше. Їх спеціально закуплять у виробника, щоб відправити в Україну. Так Вашингтон вирішив інвестувати у майбутнє нашої держави, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?