Армія РФ обстріляла Краматорськ з РСЗВ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла Краматорськ з РСЗВ

Армія РФ обстріляла Краматорськ з РСЗВ
Джерело:  online.ua

Мер Краматорська на Донеччині Олександр Гончаренко повідомив про масований обстріл міста системами РСЗВ з боку кремлівської окупаційної армїі.

Джерело: Facebook-сторінка Олександра Гончаренка

Наслідки жорсткого обстрілу Краматорська 

Другий день окупанти б'ють з РСЗВ "Смерч" по Краматорську. Нищать цивільну інфраструктуру та гатять по мирному населенню, - повідомляє Гончаренко.

За словами мера міста, обійшлося без жертв, але є серйозні руйнування. Працює вибухотехнічна служба.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Гончаренко закликав місцевих жителів триматись ближче до укриттів та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Між тим, на думку колишнього керівника Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж у коментарі журналістам видання "Обозреватель", посилення обстрілу українських міст кремлівською окупаційною армією  й підвищення градуса агресивності служить планам диктатора та військового злочинця Володимира Путіна схилити і захід, і Україну до мирного договору на власних умовах.

Агресивність буде посилюватися за рахунок можливого виконання завдань, які вони поставили в плані захоплення, в першу чергу Донецького регіону і пробивання Південного коридору. Це завдання номер один. Друга складова - під тиском різних факторів, в першу чергу загроз розширення зони військових дій, загроз ядерної війни, змушувати захід до переговорного процесу. І по глобальних темах безпеки, і, звичайно, конкретно по Україні з укладенням статусу-кво - наприклад, те, що завоювали на території Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької, частково Миколаївської областей, включаючи коридор Крим-Росія, зафіксувати як спірні території, що підлягають демілітаризації і на довгий період контролювати їх, - зазначає генерал.

За словами Маломужа, для реалізації поставлених цілей ворог використовує "обезбашених" генералів, які брали участь військових операціях РФ зі знищення міст і сіл в Сирії.

Подібну тактику вони готуються застосовувати й в Україні. Кремль задіє тих військових, яких застосовував за кордоном. Вважають, що старі не змогли впоратися із завданням, а нові будуть вирішувати її більш активно, більш агресивно, - зазначає військовий.

Маломуж припускає, що великих перспектив нова тактика не має, оскільки РФ втрачає військові ресурси та силу.

Кидаючи на завоювання конкретних міст - Сєвєродонецьк, Краматорськ, Слов'янськ - великі сили, не рахуючись з втратами людськими й військовими, противник вичерпує свої резерви, - зазначає Маломуж.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?