Армія РФ обстріляла ракетами Миколаїв та східні регіони України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла ракетами Миколаїв та східні регіони України

Армія РФ обстріляла ракетами Миколаїв та східні регіони України
Джерело:  online.ua

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що протягом ночі кремлівська армія в черговий раз обстрілювала Миколаїв ракетами С-300. 

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про обстріли Миколаєва 

Вночі, 29 вересня, близько 02:33, Миколаїв зазнав удару, попередньо, ракети типу С-300. Відомо про влучення по відкритій території. В результаті пошкоджено цивільні об'єкти, зокрема музей і начальний заклад. Постраждалих немає, - зазначив Кім.

Крім того, вночі окупанти обстріляли смт Березнегувате. Внаслідок обстрілів зруйновано складську будівлю. Також пошкоджено приватні будинки, торгові об'єкти та приватне підприємство. Інформація про жертв та постраждалих уточнюється.

Наслідки ворожих обстрілів на Дніпропетровщині 

Зранку 29 вересня кремлівські окупанти обстріляли касетними боєприпасами Зеленодольску громаду у Криворізькому районі.

Представники Оперативного угруповання "Каховка" повідомили, що внаслідок обстрілу поранення отримали 13 цивільних осіб.

За даними військ, внаслідок обстрілу району забороненими касетними бомбами постраждала адміністративна будівля одного із підприємств.

По Зеленодольській громаді Криворізького району ворог вранці вдарив забороненим касетним реактивним снарядом з "Урагану" по промисловій інфраструктурі. Пошкоджено адмінбудівлю, - повідомляють в штабі угруповання "Каховка".

За інформацією керівника Дніпропетровської облради Миколи Лукашука, кількість поранених внаслідок обстрілу зросла до 15 осіб, з яких шестеро перебувають у важкому стані.

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів на Донеччині 

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що в результаті ворожих обстрілів протягом доби загинуло шестеро цивільних та ще 4 людини отримали поранення.

За 28 вересня росіяни вбили 6 мирних жителів Донбасу: 2 у Торецьку, 1 у Бахмуті, 1 у Північному, 1 у Благодатному, 1 у Миколаївці. Ще 4 особи отримали поранення, - зазначив Кириленко.

Росіяни продовжують вести обстріли по всій лінії фронту від Мар’їнської до Святогірської громади.

На Донецькому напрямку ворог уночі вів інтенсивний вогонь у Мар’їнській, Очеретинській та Авдіївській громадах.

У Мар’їнській громаді під обстріли потрапили Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка, Максимільянівка та Олександропіль. У Максимільянівці пошкоджено 3 приватні будинки, в Олександрополі – 1 людина поранена, 2 будинки пошкоджено. В Очеретинській громаді поранено 1 людину в Нетайловому. В Авдіївці були поодинокі прильоти, а зранку – масований артобстріл центру. Наслідки встановлюємо.

На Горлівському напрямку було гучно в Одрадівці та на станції Майорськ Світлодарської громади, а також в околицях Соледара, Яковлівки та Роздолівки у Соледарській громаді. Без жертв.

На Лиманському напрямку росіяни обстріляли Богородичне під Святогірськом – вбили одну людину.

Обстріли Харківщини 

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що протягом доби кремлівські окупанти обстрілювали населені пункти, що межують із зоною бойових дій.

Так, в Куп'янському районі були обстріляні села Дворічна, Грушівка, Сенькове та Колодязне. В Харківському – Стрілеча та Красне. В Богодухівському – Соснівка. Пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди, сталися пожежі, - зазначив Синєгубов.

Зі свого боку представники обласного Центру екстреної медичної допомоги повідомили, що протягом доби з пораненнями були госпіталізовані 7 людей в Куп'янському районі. В Ізюмському районі підірвався на міні та отримав поранення 26-річний чоловік.

На деокупованих територіях продовжується розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 586 вибухонебезпечних предметів.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Українські захисники завдають ворогу вогневого ураження, знищуючи живу силу і техніку, додав Синєгубов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?