США висунули резолюцію в ООН щодо кремлівських псевдо-референдумів на окупованих територіях України
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули резолюцію в ООН щодо кремлівських псевдо-референдумів на окупованих територіях України

США висунули резолюцію в ООН щодо кремлівських псевдо-референдумів на окупованих територіях України
Джерело:  online.ua

США під час засідання Радбезу ООН оприлюднили резолюцію із вимогою не визнавати та засудити влаштовані Кремлем псевдо-референдуми на окупованих територіях України.

Джерело: Facebook-сторінка посольства США в Україні

США закликають засудити кремлівські псевдо-референдуми на окупованих територіях України

Резолюцію оприлюднила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд:

  • засудити російські бутафорські "референдуми";

  • закликати держави-члени не визнавати жодних змін статусу України;

  • зобов’язати Росію вивести війська з України.

Між тим спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін скликає парламентарів на позачергове засідання, яке відбудеться 3 жовтня.

На ньому планують розглянути так зване "приєднання" окупованих територій України після "референдумів".

Як пояснив сам Володін, таке коригування потрібне, щоб депутати мали час ухвалити так звані "законодавчі рішення" за підсумками псевдореферендумів на окупованому Донбасі.

Йдеться про перенесення регіонального тижня з 3 жовтня на 10-те, відповідно 3 жовтня, у понеділок, пропонується провести пленарне засідання, початок якого буде о 14:00 для того, щоб до цього провести засідання Ради та інші необхідні відповідно до регламенту засідання Державної думи та комітетів, - цинічно зазначив Володін.

За його словами, депутатам Держдуми запропонував треба "залишитися наступного тижня у Москві" для "ухвалення рішень щодо референдуму на Донбасі, Херсонській та Запорізькій областях".

Між тим кремлівські пропагандистські видання зазначають, що процес так званого "приєднання" окупованих територій України до складу РФ займе приблизно 12 днів.

Після проведення так званих "референдумів про приєднання до РФ" Путін повинен визнати "незалежність" окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

Після цього, згідно зі сценарієм Кремля, Москва повинна підписати договори із зазначеними регіонами. Їх Путін передасть на ратифікацію в парламент РФ разом з проектами законів про прийняття нових суб'єктів до складу Росії. За словами спікера верхньої палати Валентини Матвієнко, Рада Федерації розгляне питання "приєднання" 4 жовтня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?