Генерал Ходжес спрогнозував терміни повернення Україною Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал Ходжес спрогнозував терміни повернення Україною Криму

Генерал Ходжес спрогнозував терміни повернення Україною Криму
Джерело:  online.ua

Екс-головнокомандувач силами США в Європі, генерал Бен Ходжес очікує, що до кінця цього року українські військові відкинуть кремлівську армію на позиції до 23 лютого та вже до середини наступного року звільнять анексований РФ Крим. 

Джерело:  LRT

ЗСУ вже у наступному році можуть повернути Крим 

Я сподіваюся, що ми побачимо подальший тиск з боку російських військ. Ви не побачите щодня зайняте місто, це просто неможливо. Але я все ж таки сподіваюся, що до кінця цього року українські сили відтіснять російські війська на позиції 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть у Криму, - зазначив Ходжес.

Між тим колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що не слід усі заяви кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна сприймати за блеф.

Ставитися до слів серйозно, не відмахуватися від них від самого початку, мовляв, це всього лише блеф, але ставитися до них серйозно, це в жодному разі не ознака слабкості або умиротворення, а ознака політичної мудрості, - зазначила Меркель.

У той же час очільник МЗС Польщі Збігнєв Рау зазначив, що у разі застосування РФ ядерної зброї у війні проти України НАТО має дати військову відповідь, але не застосовувати ядерну зброю.

Політик наголосив, що Путін пригрозив застосувати ядерну зброю у війні проти України, а не проти країн НАТО.

Це означає, що НАТО має відповісти конвенційним чином. І відповідь має бути нищівною. Я думаю, що НАТО надсилає Росії чіткий сигнал із цього приводу, - підкреслив Рау.

Рау зазначив, що Путін "явно програє війну в Україні" та мобілізація, яку він ініціював, не допоможе йому виграти.

За його словами, малоймовірно, що після поразки професійних військових мобілізовані змінять перебіг війни.

Однак США посилили дії розвідки через погрози Кремля застосувати ядерну зброю.

Росія має понад 1,9 тисяч тактичних ядерних боєголовок - від крилатих ракет до ядерних торпед, гравітаційних бомб та балістичних ракет середньої дальності.

Однак американські спецслужби наразі переконані, що Кремль не ризикне розв'язати масштабну ядерну війну, застосувавши зброю масового ураження проти України, чи однієї з країн НАТО.

Вони ніколи не будуть використовувати стратегічну ядерну зброю. Вони ніколи не запустять міжконтинентальну балістичну ракету і не поставлять бомбардувальник з боєголовками мегатонного класу. Що вони робитимуть, так використовувати зброю ближньої дії десятків до сотень тонн, - зазначає один з представників американської розвідки.

Крім того, Росія також має атомну зброю меншої потужності для використання на полі бою. Сполучені Штати сподіваються, що першою ознакою того, що країна-агресор вирішила застосувати ядерну зброю в Україні, не буде грибоподібна хмара.

При цьому колишній високопосадовець Ради національної безпеки США зазначив, що заяви Білого дому вказують на те, що вони покладаються на широкий набір інструментів збору розвідувальних даних.

Але це дуже складно, оскільки Росія має 23 різні системи озброєнь подвійного призначення, багато з яких вона використовує в Україні.

Якщо у росіян вона є в арсеналі як звичайна зброя, можна з упевненістю припустити, що до неї додається ядерна боєголовка. Майже кожна зброя, яка є у росіян, здатна нести ядерну боєголовку. Якщо це артилерійська система, якщо це система ППО, якщо це система ППО, якщо це торпеда, якщо це крилата ракета, у неї може бути ядерна зброя, - зазначає колишній чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?