Армія РФ отримувала від Ірану артилерійські та танкові боєприпаси — Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Армія РФ отримувала від Ірану артилерійські та танкові боєприпаси — Білий дім

Армія РФ отримувала від Ірану артилерійські та танкові боєприпаси — Білий дім
Джерело:  online.ua

За словами координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, Іран надавав РФ артилерійські та танкові боєприпаси для використання у війні проти України.

Джерело: Politico

Що відомо про поставки боєприпасів з Ірану до РФ 

Ми побоювалися, що відносини між Росією та Іраном розвиватимуться в обидві сторони. І ці побоювання, безумовно, виправдовуються. Іран у листопаді 2022 року постачав артилерійські та танкові снаряди до Росії для застосування проти України, - зазначив Кірбі.

За його словами, США занепокоєні російсько-іранським співробітництвом в оборонній сфері.

Це не тільки ускладнить ситуацію в Україні, а й може ускладнити ситуацію з безпекою на Близькому Сході для наших партнерів та друзів, - підкреслив Кірбі.

Також представник США зазначив, що ран прагне отримати від Росії військову техніку на мільярди доларів. Мова йде про співпрацю в галузі оборони, у тому числі з ракет, електроніки та протиповітряної оборони. Також РФ може надати Ірану винищувачі.

 Росія може надати Ірану сучасне військове обладнання та компоненти, включаючи гелікоптери та системи ППО, в обмін на високоточні системи озброєння, які має намір використати у війні проти України.

Очільник ГУР МО Кирило Буданов заявляв, що Росія завезла з Ірану пробну партію снарядів і зараз намагається взяти ще одну. Йдеться про партію, яка налічує близько 20 тисяч снарядів.

Армія Ірану змогла розробити найсучасніші БПЛА. Подібну зброю керівництво країни могло б продати своїм партнерам.

Іран заявив, що не продавав Росії військову техніку з початку повномасштабного вторгнення на територію України. Тегеран запевнив у тому, що виступає проти подальшої ескалації бойових дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?