Армія РФ посилює атаки в районі Білогорівки та Кремінної на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ посилює атаки в районі Білогорівки та Кремінної на Луганщині

Армія РФ посилює атаки в районі Білогорівки та Кремінної на Луганщині
Джерело:  online.ua

За словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, злочинна російська армія збільшила кількість атак на позиції українських військових в районі Білогорівки та Кремінної. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у зонах бойових дій на Донбасі 

Вони намагаються знайти якісь шпаринки, де можна потім розвивати успіх. Але наші Сили оборони повністю тримають позиції, дають відсіч усюди...Атак з боку росіян останнім часом побільшало, загострення спостерігається і поблизу Білогорівки і в районі Кремінної, - зазначив Гайдай.

За його словами, росіяни завчасно оголошують про нібито "взяття" того чи іншого населеного пункту, але це не відповідає дійсності.

Росіяни відключають мобільний інтернет на окупованій частині Луганської області бояться місцевих жителів, які можуть повідомити про рух техніки окупантів, - підкреслює очільник ОВА.

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів 

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові протягом минулої доби відбили атаки окупантів в районі 10 населених пунктів на Донбасі.

Ворог, зазнавши великих втрат, не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Невське та Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Миколаївка, Червона Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське та Курдюмівка Донецької області.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники знищили російську БПЛА типу Мерлін. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів противника.

Минулої доби, 2 лютого, противник завдав 4 ракетних, 2 з них - по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області, а також 5 авіаційних ударів. Здійснив понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню з цивільних об'єктів Херсонської та Миколаївської областей. Від ворожих ударів загинули та отримали поранення мирні громадяни.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ситуація стала, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Окупанти обстріляли райони Клюсів, Грем'яча та Єліного Чернігівської області; Муравейні, Товстодубового, Студенка, Катеринівки, Вовківки та Волфиного на Сумщині та Ветеринарного, Козачої Лопані, Стрілечої, Глибокого, Зеленого, Стариці, Огіркового, Гатища, Вовчанська, Вовчанських Хуторів, Охрімівки та Новомалинського Харківської.

  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Голубівка, Куп'янськ, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка – Луганської.

  • На Лиманському напрямку обстріляно Терни, Макіївку, Червонопопівку, Діброву та Торське у Луганській області.

  • На Бахмутському напрямку під вогонь окупантів потрапили Спірне, Білогорівка, Парасковіївка, Веселе, Бахмут та Іванівське на Донеччині.

  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Тоненьке, Веселе, Північне, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка.

  • На Новопавлівському напрямку окупанти обстріляли Богоявленку, Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку та Ненудне Донецької області.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали районів понад 40 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйпільське та Кам'янське у Запоріжжі, а також Херсон, Золота Балка, Михайлівка, Гаврилівка, Мілове, Бургунка, Новотягинка та Кізомис Херсонської області.

У Генштабі повідомили, що тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 840 російських загарбників.

Загальні втрати армії РФ від початку війни вже складають:

  • особового складу ‒ близько 129 тис 870 (+840) осіб ліквідовано,

  • танків ‒ 3 тис 215 (+4) од,

  • бойових броньованих машин - 6 тис 388 (+6) од,

  • артилерійських систем - 2 тис 215 (+3) од,

  • РСЗВ - 460 (+2) од,

  • засоби ППО - 222 (+0) од,

  • літаків - 294 (+1) од,

  • гелікоптерів - 284 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1 тис 952 (+1),

  • крилаті ракети - 796 (+0),

  • кораблі /катери - 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 5 тис 68 (+4) од,

  • спеціальна техніка - 200 (+2).

За інформацією видання The New York Times, від початку розв'язаної Кремлем війни проти України втрати російської армії вже досягли 200 тис вбитими та пораненими.

У матеріалі наголошується, що найбільших втрат російська окупаційна армія зазнала у боях під Бахмутом та Соледаром.

Москва відчайдушно потребує великої перемоги на полі бою і розглядає Бахмут як ключ до захоплення всього Донбасу.

Російські військові відправили погано навчених новобранців та колишніх ув'язнених на передову, прямо на шляху українських артилерійських обстрілів та кулеметів.
За словами американських офіційних осіб, втрати РФ стрімко зростають, щодня гинуть або зазнають поранень сотні солдатів.

Ці втрати лише за 11 місяців у 8 разів перевищують американські за два десятиліття війни в Афганістані, - йдеться у матеріалі видання.

Водночас пише видання, людські жертви навряд чи стануть стримувальним фактором для військових цілей президента РФ Володимира Путіна.

Війна ведеться за типом боротьби, з якою країна зіткнулася під час Другої світової війни, коли загинуло понад 8 мільйонів радянських солдатів. Путін готовий до сотень тисяч жертв в Україні, хоча більша кількість жертв може підірвати його політичну підтримку, - наголошують автори матеріалу.

За інформацією представників Пентагону, у російських військ закінчуються боєприпаси для протистояння, тому замість цього вони відправляють хвилями ув'язнених.

Російські військові йшли за схемою "Вагнера" і навмисно використовували погано навчені війська, щоб відвертати та виснажувати український вогонь, заявили високопоставлені представники американських військових та Міністерства оборони США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?