Армія РФ протягом ночі атакувала Україну іранськими дронами: є влучання та загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ протягом ночі атакувала Україну іранськими дронами: є влучання та загиблі

Армія РФ протягом ночі атакувала Україну іранськими дронами: є влучання та загиблі
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом ночі 27 лютого злочинна армія РФ атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе. Є влучання та загиблі у Хмельницькому.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Ворог атакував Україну іранськими дронами: що відомо 

У Генштабі зазначають, що окупаційна армія застосувала дрони над територією північних та західних областей країни. Загалом було випущено 14 БПЛПА, 11 з них, за попередньою інформацією збили сили ППО.

У військовому відомстві зазначили, що протягом минулої доби ворог завдав 5 ракетних та 13 авіаударів. 2 удари було завдано із застосуванням іранських БПЛА по цивільній інфраструктурі.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області та на Донбасі.

Є загиблі та поранені мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури. Рівень загрози завдання РФ ракетних ударів залишається високим по всій території України.

Що відомо про наслідки ворожих атак

Хмельницький:  за інформацією мера міста Олександра Семчишина, протягом ночі окупанти завдали 3 удари за допомогою іранських БПЛА.

Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА. Наразі відомо про одного загиблого та 4 поранених, - повідомив Семчишин.

За його словами, внаслідок атаки пошкоджено низку будівель, серед яких і житлові будинки, на місці "прильотів" триває гасіння пожеж.

Оновлення: у лікарні померла друга людина. Він був працівником ДСНС, як і попередній загиблий.

Київ:  представники КМВА повідомили, що армія РФ намагалась атакувати іранськими дронами столицю України.

Зокрема, у повітряному просторі сили ППО Київщини знищили 9 ворожих БПЛА.

У повітряному просторі навколо Києва було збито 9 БПЛА. За попередньою оцінкою, ворог застосував боєприпаси Shahed, що баражирують. Атака дронів фактично здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом, - зазначив очільник КМВА Сергій Попко.

Він підкреслив, що таким чином ворог намагався виснажити українські системи ППО. Тому остання нічна повітряна тривога у Києві тривала 5 з половиною годин.

За попередніми даними, обійшлося без жертв та влучань в об'єкти інфраструктури. Дякуємо силам нашої протиповітряної оборони, - зазначив Попко.

Запоріжжя:  за інформацією секретаря міськради Запоріжжя Анатолія Куртєва, окупаційна російська армія протягом ночі обстріляла місто ракетами С-300.

Як повідомили у військовій адміністрації, внаслідок атаки постраждав об'єкт інфраструктури. Один снаряд, ймовірно, впав у воду.

Своєю чергою Куртєв уточнив, що зафіксовано два прильоти на об'єкт цивільної нежитлової інфраструктури. Є руйнування.

Жертв та постраждалих немає.

Дніпропетровська область:  за інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, протягом ночі російська злочинна армія двічі обстрілювала з важкої артилерії Нікопольський район.

Внаслідок атаки постраждали сам Нікополь та Мирівська громада.

Пошкоджено 8 приватних будинків, господарську споруду, авто, газопроводи та лінію електропередач.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?