Китай веде переговори з Росією про постачання дронів-камікадзе — Spiegel
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай веде переговори з Росією про постачання дронів-камікадзе — Spiegel

Китай веде переговори з Росією про постачання дронів-камікадзе — Spiegel
Джерело:  online.ua

Росія веде переговори з китайським виробником щодо постачання партії дронів-камікадзе.

Джерело: Der Spiegel

Китай може поставити Росії дрони-камікадзе

За даними видання, йдеться про закупівлю 100 безпілотників.

Зазначимо, що в останні дні США та інші західні країни закликали Китай не продавати зброю Росії для ведення війни проти України.

Інформація, отримана ЗМІ, вказує на те, що запланована співпраця між Пекіном і Москвою триває далі, попри попередження інших країн.

Вони можуть бути доставлені вже у квітні цього року.

Що відомо про китайські дрони

За інформацією видання Der Spiegel, росіяни ведуть переговори з китайським виробником безпілотників Xi’an Bingo Intelligent Aviation Technology, який нібито заявив про готовність виготовити 100 прототипів дронів-камікадзе ZT-180 для Росії.

Повідомляється, що компанія погодилася виготовити та випробувати 100 прототипів безпілотників ZT-180, перш ніж передати їх Міністерству оборони Росії до квітня 2023 року. Військові експерти вважають, що ZT-180 здатний нести боєголовку масою від 35 до 50 кг.

Співпраця Китаю та РФ

Стан відносин між Китаєм та США стає все більш напруженим, особливо після заяви державного секретаря Ентоні Блінкена в ефірі NBC News про те, що США отримали інформацію про те, що Китай розглядає можливість надання Росії летальної допомоги, такої як зброя та боєприпаси.

Однак, за словами Блінкена, вони ще не ухвалили остаточного рішення щодо цього питання.

Пекін, у свою чергу, відкинув звинувачення США, називаючи їх "дезінформацією".

Очевидно, минулий рік став для Китаю часом планування сильнішої підтримки російських військових, ніж було відомо раніше.

Так, компанії, які контролюють Народно-визвольна армія Китаю, готувалися постачати запасні частини для російських винищувачів Су-27 та інших моделей.

Також, за повідомленнями джерел, планувалося надати Росії летальну зброю та боєприпаси. Однак, як зазначили експерти, точні деталі цих планів залишаються невідомими, а можливо, вони так і не були реалізовані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?