Розвідка Британії повідомляє про нову серйозну проблему Росії з дронами
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Британії повідомляє про нову серйозну проблему Росії з дронами

Розвідка Британії повідомляє про нову серйозну проблему Росії з дронами
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, армія Російської Федерації, цілком можливо, вичерпала усі запаси іранських дронів. До такого висновку Міністерство оборони Великої Британії дійшло, помітивши, що запуски безпілотників практично припинились.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Британії

РФ могла вичерпати усі запаси іранських дронів

Іноземні розвідники звертають увагу на те, що приблизно з 15 лютого 2023 року не надходило жодних повідомлень про використання іранських безпілотних літальних апаратів на території України.

Окрім того, наголошується, що до цього Збройні сили України заявляли про знищення щонайменше 24 БПЛА Shahed-136 в період з кінця січня до початку лютого. Також повідомлялося, що десятки БПЛА були збиті протягом перших декількох днів року.

Відсутність розгортання БПЛА, ймовірно, вказує на те, що Росія вичерпала свій поточний запас. Росія, швидше за все, намагатиметься поповнити запаси, - наголошують представники Міноборони Британії.

За словами британських розвідників, попри те, що ця зброя не має хорошого досвіду знищення намічених цілей, команда російського диктатора Володимира Путіна, цілком можливо, розцінює її як корисну приманку, яка може відволікати українську ППО від більш ефективних російських крилатих ракет.

Китай може також почати постачати дрони РФ

Нещодавно іноземним журналістам вдалося дізнатися, що керівництво армії РФ та китайський виробник безпілотників розпочали перемовини щодо масового виробництва дроні-камікадзе для російських окупантів.

Згідно з даними німецького видання Spiegel, китайська компанія погодилася виготовити, випробувати і передати 100 прототипів дронів ZT-180 Міноборони РФ до квітня.

Як стверджують фахівці, кожен ZT-180 може нести бойову частину вагою від 35 до 50 кілограмів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?