Армія РФ проводить масований наступ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ проводить масований наступ на Донбасі

Армія РФ проводить масований наступ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що кремлівська окупаційна армія не полишає намірів повністю захопити Луганську та Донецьку область і наразі веде бойові дії поблизу чотирьох населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

Джерело: Telegram-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти намагаються пробитись до адмінкордону на Луганщині

За інформацією керівника Луганської ОВА, кремлівська армія по кілька разів за день намагається вести наступ одразу за кількома напрямками.

Вчора ворог організовував наступ за цими та іншими напрямками, намагався просунутися на декілька сотень метрів, але наші бійці надали йому жорстку відсіч. Уночі росіяни поновили свої наміри - українські захисники тримають оборону, - наголосив Гайдай.

Керівник ОВА повідомив, що протягом 19 серпня українські військові відбили 7 ворожих атак та не допустили прориву окупантів до адмінкордону Луганської та Донецької областей.

Також двічі росіяни атакували з повітря, випустили п’ять ракет по населених пунктах та наших укріпленнях, чотири рази в бій йшли танкові підрозділи.

Ствольна та реактивна артилерія ворога не припиняє обстрілів. Лише за минулу ніч він 12 разів намагався завдати вогневого впливу із цього озброєння, - підкреслив Гайдай.

Ситуація на півдні України

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", протягом минулої доби авіація ЗСУ завдала 11 ударів по позиціх кремлівської окупаційної армії.

Зазначається, що українська авіація била по позиціях ворога в районах Олександрівки, Благодатного, Великополья, Новопетрівки, Костромки, Білогірки, Брускинського.

Унаслідок виконання вогневих завдань ЗСУ знищили 17 загарбників, радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрільби "Зоопарк 1" та 4 одиниці автомобільної та броньованої техніки.

Протягом дня ворог намагався покращити тактичне становище шляхом проведення штурмових дій у напрямку Благодатне - Партизанське за підтримки танків, броньованої техніки та артилерії.

Увечері з Олександрівки ворог намагався просунутися в бік Таврійського. Удачі не мав, відступив. Окупанти також продовжили обстріли Марганця та Нікополя.

Корабельне угруповання ворожого флоту з 12 кораблів і катерів маневрує вздовж кримського узбережжя, ховаючись від ймовірного ураження. Але напоготові тримає 2 надводних ракетоносії, споряджених 16 ракетами і двома великими десантними кораблями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?