Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на чотирьох напрямках та обстріли Харкова і Миколаєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на чотирьох напрямках та обстріли Харкова і Миколаєва

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на чотирьох напрямках та обстріли Харкова і Миколаєва
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили наступ кремлівської окупаційної армїі на чотирьох напрямках.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ впевненно відбивають всі атаки кремлівських окупантів 

Зазначається, що спроби наступу кремлівської армії були відбиті на Харківщині та у напрямку Слов'янська, Бахмута і Новопавлівська.

У той же час на півночі України не має ознак підготовки російських та білоруських військ до переходу у наступ.

На Сумщині кремлівські окупанти зі ствольної артилерії обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Білопілля та Краснопілля.

На Харківщині армія РФ веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування підрозділів ЗСУ.

Окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії та РСЗВ позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Чугуїв, Золочів, Гусарівка, Соснівка, Руські Тишки, Коробочкине, Шестакове, Дуванка та Прудянка.

Поблизу населених пунктів Лебедине та Залиман зафіксовані ворожі авіаудари. Військові РФ безуспішно намагались вести наступ в районі Борщової, та зазнавши втрат вимушені були відступити.

В районі Слов'янська ворог з танків, ствольної артилерії та РСЗВ обстрілював позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу населених пунктів  Довгеньке, Сулигівка та Мазанівка.

Поблизу Новодмитрівки, Вірнопілля та Курульки підрозділи противника намагалися вести штурмові дії, отримали відсіч та відступили.

В районі Краматорська окупанти зі ствольної артилерії та РСЗВ обстрілювали позиції українських військових поблизу населених пунктів Роздолівка, Сидорове, Спірне та Пришиб. Бойові дії тривають поблизу Івано-Дар'ївки.

В районі Бахмута ворог завдав ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Веселе, Бахмут, Андріївка, Кодема та Майорськ.

Окупанти вели наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве та Кодема, успіху не мали, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку окупанти залучили танки, ствольну і реактивну артилерію в районах Новобахмутівки, Невельського, Нескучного, Олександрополя, Керменчика і Пісків.

Авіація противника діяла поблизу Мар'їнки. Ворог вів повітряну розвідку БПЛА в районах ведення бойових дій на вказаному напрямку. Наступає в районі населеного пункту Опитне та Майорськ, успіху не мав, бої тривають.

На Новопавлівському напрямку зафіксовані обстріли неподалік від Володимирівки, Вугледара та Пречистівки. Противник вів штурмові дії в районі населеного пункту Золота Нива, успіху не мав, відступив.

На Запорізькому напрямку ворог залучив артилерію та танки для обстрілів районів населених пунктів Білогір'я, Новоданилівка, Новопіль, Красне, Времівка, Чарівне та Ольгівське.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на недопущенні просування наших військ. Окупанти вживають заходів з заповнення втрат особового складу і техніки. Ворог здійснив обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Прибузьке, Промінь, Таврійське, Новогригорівка, Оленівка, Новоселівка, Благодатне, Веселий Кут, Широке, Яковлівка, Біла Криниця, Андріївка та Відрадне. Для ведення повітряної розвідки ворог продовжує активно залучати БПЛА.

Наслідки нічних та ранкових обстрілів Харкова і Миколаєва

За інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, кремлівські окупанти вночі завдали ракетних ударів по Харкову і передмістю.

Прильоти" ракет по об'єктах критичної інфраструктури в Немишлянському районі та в передмісті Харкова. Попередньо без жертв і постраждалих, - зазначив Терехов.

У той же час мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив про потужні вибухи у місті.

У місті лунають потужні вибухи. Знову оголошена повітряна тривога у всій області, - наголосив Терехов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?