Армія РФ систематично обстрілює Харків
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ систематично обстрілює Харків

Армія РФ систематично обстрілює Харків
Джерело:  online.ua

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, кремлівська окупаційна армія по кілька разів на добу обстрілює житлові райони та інфраструктуру міста.

Джерело: "Радіо Свобода"

Що відбувається у Харкові 

Я завжди попереджаю наших харків'ян: дуже небезпечно. Якщо вибирати між тим, чи утриматися від прогулянок або погуляти по парку або скверу, то, звичайно, потрібно утриматися. Ворог не дрімає, як за розкладом кілька разів на добу нас обстрілюють, але нас не залякати - це абсолютно точно, - зазначив Терехов.

У ніч на середу, 6 липня, російські війська вдарили по районах Харкова та області. В результаті обстрілу є руйнування і поранені, в тому числі діти.

Фото - facebook.com/synegubov.official

За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, після півночі росіяни завдали удару по Основ'янському району, ракета впала на відкритій території. При цьому в Новобаварському районі в результаті обстрілу зруйнована частина адміністративної будівлі.

У Київському районі Харкова через ракетний удар фактично знищено приміщення вищого навчального закладу.

Крім того, вночі ворог обстріляв Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівський райони області. Обстріли спровокували пожежі в житлових будинках і на відкритій території. Також загорілося поле з пшеницею.

За добу в області постраждали 3 людини: 2 – Чугуївський район, серед них – дитина 1 рік 11 місяців і чоловік 64 років. Без госпіталізації. Чоловік 50 років госпіталізований з Гусарівки, - повідомив Синєгубов.

Окрім цього ДБР ініціювало відсторонення від посади заступника голови Харківської облради в якого виявили паспорт РФ.

Зазначається, що чиновник отримав російський паспорт в анексованому Севастополі.

За інформацією відомства, у чоловіка знайшли паспорт громадянина РФ, отриманий ним у 2014 році в місті Севастополь, посвідчення водія та податковий номер, який потрібен, зокрема, для сплати податків у Росії.

Вказано, що ДБР вже звернулося до Харківської облради з метою відсторонення посадовця від посади, оскільки чиновник такого рангу має доступ до інформації, пов’язаної з обороною Харківської області та іншої, у тому числі таємної інформації.

Наразі відомо, що питання його відсторонення обласна рада планує розглянути найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?