Армія РФ створила серйозну проблему для контрнаступу ЗСУ — Bild
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ створила серйозну проблему для контрнаступу ЗСУ — Bild

Армія РФ створила серйозну проблему для контрнаступу ЗСУ — Bild
Джерело:  online.ua

На думку заступника головного редактора видання Bild Пауля Ронцхаймера, саме ударні гелікоптери злочинної армії РФ Ка-52 "Алігатор" стали головним викликом під час контрнаступу українських військових.

Джерело: Telegram Bild

Чому гелікоптери армії РФ створюють проблеми для контрнаступу ЗСУ 

Ронцхаймер побував на передовій та поспілкувався з українськими військовими, за словами яких, російські військові злочинці завдають ударів з гелікоптерів Ка-52 "Алігатор" на відстані до 8 кілометрів. Однак українські військові не мають відповідних засобів ураження вертольотів.

Це одна з ключових проблем, яка проявилася в українському контрнаступі: не вистачає ППО, немає власної авіації, не вистачає того, про що так наполегливо говорив президент України Володимир Зеленський всі останні місяці, - зазначає заступник редактора Bild. 

Ронцхаймер підкреслив, що поки зарано говорити про те, чим завершиться контрнаступ українських військових.

Однак журналіст назвав жахом ситуацію, у якій Україна не зможе домогтись успіхів на полі бою, а західні партнери підштовхуватимуть Київ до переговорів з Кремлем.

Він зазначає, що президент України так часто говорив про неможливість переговорів і територіальних поступок, що йому "було б важко пояснити зміну цієї позиції власному народу". На думку Ронцхаймера, саме цього і домагається Володимир Путін.

Чому наступ ЗСУ на півдні України веде до невідворотньої поразки армії РФ 

За словами полковника ЗСУ Петра Черника, удари по мостах в районі Чонгару завадять широкому перекиданню армією РФ військової техніки з Криму на матерікову Україну.

Черник впевнений, що з плином часу росіянам доведеться покинути південь України, тому що фізично утримувати цей регіон буде важко.

Противник дуже добре усвідомлює, що південь України для нього приречений. Я впевнений, що це питання часу. По-перше, відбулося унікальне "бавовнування" на Чонгарському мосту, що є серйозним перерізанням логістики противника, однак неповне і неабсолютне, але це перший крок вперед, який був дуже непоганим. А південне угруповування росіян помаленьку почне задихатися, їм доведеться звідти відходити, - зазначає військовий.

Експерт додав, що окупанти хочуть вийти на адміністративні межі Луганської та Донецької областей, тому що це можна буде показати зазомбованому населенню як "велику перемогу".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?