Армія РФ стягує додаткові сили на Луганщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ стягує додаткові сили на Луганщину

Армія РФ стягує додаткові сили на Луганщину
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що кремлівська окупаційна армія стягує значні сили на Луганщину для підтримки масованого наступу із задіянням артилерійських та авіаційних підрозділів.

Джерело: ISW

Окупанти намагаються посилити наступ на Луганщині

За інформацією аналітиків, для посилення наступу на Луганщині командування окупаційної кремлівської армії перекидає додаткові сили від Ізюма, Харкова, Донецька та Запоріжжя.

Експерти підкреслюють, що швидше за все, окупанти намагаються оточити кілька невеликих осередків українських сил в Донецькій і Луганській областях в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Бахмута, Золотого та Авдіївки.

Російські війська минулого тижня просувалися вперед більше, ніж протягом травня, що залишився, але ці просування залишаються повільними, обмежуються меншими цілями, ніж припускав Кремль, і стикаються з обороною українців.

Крім того, російські війська, ймовірно, зіткнуться з затяжними міськими боями, якщо вони оточать Сєвєродонецьк та інші населені пункти на Луганщині.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Одночасно з тим, окупанти завдали три ракетних удари по Кривому Розі. Відомо, що ворожі ракети влучили в одне місцеве промислове підприємство.

У Криворізькому районі вночі знову обстріляли з "Ураганів" Широківську і Апостолівську громади. Апостолове також частково знаходиться без світла. На щастя, постраждалих в результаті удару РСЗВ немає.

У той же час, через ракетний удар окупантів по Запоріжжю загинула одна людина, ще троє місцевих жителів зазнали поранень.

Наразі відомо щодо однієї загиблої та трьох поранених внаслідок вранішніх ворожих обстрілів м. Запоріжжя. Тільки в приватному секторі міста, за попередньою інформацією, відомо щодо 62 пошкоджених будинків, - повідомили представники Запорізької ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?