РФ поки не відчуває катастрофічних наслідків санкцій
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ поки не відчуває катастрофічних наслідків санкцій

РФ поки не відчуває катастрофічних наслідків санкцій
Джерело:  online.ua

За словами професора економіки бізнес-школи в Мадриді Максима Миронова, пройде якийсь певний час, перш ніч РФ відчує катастрофічний вплив міжнародних санкцій, введених через війну проти України.

Джерело:  НВ

Санкції скоро остаточно доб'ють економіку РФ 

Жорсткого ефекту від санкцій поки що немає. Це як в історії, коли ви втратили роботу, то не одразу починаєте голодувати. Спочатку ви, напевно, з'їдаєте все, що є в холодильнику, потім накопичення, потім йдуть у хід, а потім ви продаєте машину. Так само, поки що в російській економіці є підшкірний жирок, який дозволяє не дуже хвилюватися про поточне споживання. Багато компаній, які пішли або йдуть із Росії, як Ikea або Макдональдс, поки що продовжують виплачувати зарплати, і люди масово не зіткнулися з безробіттям. Але незабаром це закінчиться, - зазначає експерт.

Фото - Flickr.com

За прогнозом економіста, РФ очікує жорстке безробіття.

Продажі автомобілів з квітня в Росії впали в п'ять разів, впали не тільки продажі імпортних авто, які природно пішли разом із західними компаніями, що збирали їх на російських лініях, впали продажі в АвтоВАЗі в п'ять разів, а це означає доведеться скоро звільняти людей, компанія не може працювати на збиток, причому всі ці звільнення торкнуться одного локального місця - міста Тольятті, Самарська область не така багата, щоб пережити такий відчутний удар, - звертає увагу Миронов.

Експерт зазначає, що громадянам РФ буде вкрай важко зберегти робочі місця.

На днях Сергій Собянін заявив, що забирає на баланс міста завод Renault, розташований у Москві, і відновлює на ньому виробництво автомобілів Москвич. Для чого це потрібно? Для того, щоб зберегти зайнятість, фактично Собянін субсидуватиме абсолютно безглузде виробництво, щоб людей не звільняли. Але в Тольятті такого не вдасться зробити, і через пару місяців люди просто залишаться на вулиці, це системотворчий бізнес регіону. Такі ж цифри в цілому по автопрому по країні, на Тольятті історія не закінчиться, і це тільки один приватний приклад. Інший приклад - Макдональдс, який теж йде, і в якому працюють 60 тис. співробітників та ще тисяч 100 постачальників. Половина буде працювати з тим, хто прийде на місце Макдональдса, але половина зайнятих роботу гарантовано втратить, тому що повторювати обсяги Макдональдса складно, та й у біднішій країні люди рідше ходять до ресторанів швидкого харчування. І так по всіх галузях ми бачимо зниження виробництва, яке через пару місяців найімовірніше знаменується сплеском безробіття, що, у свою чергу, може призвести до масштабних соціальних потрясінь, - пояснив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?