Армія РФ в Бахмуті перебуває у напівоточенні — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ в Бахмуті перебуває у напівоточенні — Маляр

Армія РФ в Бахмуті перебуває у напівоточенні — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, підрозділи ЗСУ взяли Бахмут у напівоточення і продовжують утримувати позиції в середині самого міста.

Джерело: Telegram Ганни Маляр

Що відомо про успіхи ЗСУ в районі Бахмуту 

Маляр зазначила, що окупанти провалили власний план з оточення Бахмуту і втратили контроль над ключовими висотами в районі міста.

У той же час українські військові продовжують просуватись під Бахмутом і ускладнюють перебування окупантів в захопленій частині міста.

Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись, - пояснює Маляр.

Вона наголосила, що українські військові наразі зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі "Літак".

Росіяни брешуть про захоплення Бахмуту 

Засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин у суботу, 20 травня, заявив, що його бойовики нібито повністю захопили місто. Варто зазначити, що це вже не перша заява окупантів про "взяття" Бахмута.

Сьогодні Кремль опублікував заяву російського диктатора Володимира Путіна про Бахмут, в якій той подякував "вагнерівцям" та російській армії за так зване "звільнення міста".

Президент правильно сказав — місто по суті знесено з лиця землі. Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої, - зазначив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

На сьогодні, за словами Череватого, російські окупанти не взяли до кінця місто, українські захисники намагаються тиснути на флангах, не давати загарбникам спокою і за можливості йти в контратаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?