Армія РФ в черговий раз спровокувала повне відключення ЗАЕС. Які можуть бути наслідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ в черговий раз спровокувала повне відключення ЗАЕС. Які можуть бути наслідки

Армія РФ в черговий раз спровокувала повне відключення ЗАЕС. Які можуть бути наслідки
Джерело:  online.ua

За інформацією представників "Енергоатому", через нічну масовану ракетну атаку злочинної армїі РФ по Україні було в черговий раз повністю знеструмлено Запорізьку АЕС.

Джерело: Telegram "Енергоатому"

Що відомо про катастрофічні наслідки повного знеструмлення АЕС 

Представники концерну зазначають, що це вже сьоме повне відключення станції від живлення від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України, що загрожує аварією та значним викидом радіації.

Внаслідок безглуздого терористичного обстрілу рашистами в ніч на 22 травня, о 5:26 відключилась остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, з якої для власних потреб живилась тимчасово окупована Запорізька АЕС. Після втрати зовнішнього живлення, яке життєво необхідне для забезпечення роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулись всі дизель-генератори АЕС, запасу палива вистачить на десять діб. Зворотний відлік розпочався, - зазначається у повідомленні представників "Енергоатому".

Зазначено, що в разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Що відомо про часткове вимкнення світла у Запоріжжі 

В Запоріжжі частково зникло світло у понеділок, 22 травня. На одному з підприємств міста сталася аварійна ситуація.

За інформацією очільника міста Анатолія Куртєва, бригади енергетиків із самого ранку працюють над відновленням світла у окремих районах міста.

Як зазначив Куртєв, роботи тривають і навіть є успіхи, бо світло та вода у районах міста поступово зʼявляються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?