Армія РФ вбила громадянина власної країни під час обстрілу Чугуєва на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вбила громадянина власної країни під час обстрілу Чугуєва на Харківщині

Армія РФ вбила громадянина власної країни під час обстрілу Чугуєва на Харківщині
Джерело:  online.ua

Кремлівська окупаційна армія вдень 3 серпня обстріляла житлові райони Чугуєва на Харківщині та вбила громадянина РФ.

Джерело: Facebook-сторінка голови Нацполіції Харківської області Сергія Болвінова

Окупанти вбили громадянина власної країни під час обстрілу Чугуєва 

Сьогодні о 12:50 рашисти обстріляли Чугуїв з РСЗВ, за попередніми даними - "Ураган", касетні снаряди. Є один загиблий, двоє поранені. Загиблий і одна поранена - громадяни Росії, - повідомив Болвінов.

Зазначається, що під час ракетного обстрілу загиблий знаходився у себе вдома.

Російські війська щодня обстрілюють місто і область, їх мета - тероризм, загибель найбільшого числа цивільних, - зазначив керівник Нацполіції Харківщини.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Між тим президент України Володимир Зеленський в черговий раз закликав світову спільноту та уряди провідних демократичних країн визнати РФ державою-терористом.

Зараз світ стоїть перед вибором, давно назрілим, незручним для когось, неприємним, а для когось - неминучим. Від нього не сховатися, не пройти поміж крапель, не спустити на гальма. За 161 день повномасштабної війни в Європі людство пройшло 161 точку неповернення. Для багатьох країн настав час, коли власні інтереси мають поступатися інтересам планети. Бо інакше і перші, і другі опиняться під загрозою світового терориста, - зазначив голова держави.

За словами Зеленського, будь-яка торгівля, бізнес, інші форми співпраці сьогодні несуть вигоду одним та смерть іншим.

Політична, економічна, енергетична чи будь-яка інша доцільність сьогодні дорівнює життю тисяч людей, яких вибиває російська зброя. Світ має зробити вибір, ООН має зробити вибір, Радбез ООН має зробити вибір, МКЧХ має зробити вибір, ОБСЄ, країни ЄС, країни НАТО, країни G7 та G20, США мають зробити цей вибір та визнати Росію спонсором тероризму. Цей час настав. Зворотний відлік міжнародного годинника запущено, а далі тільки два варіанти: рішучість, а отже припинення звірств Росії, або чергові вибухи чергових бомб від цих терористів, - наголосив президент.

При цьому Зеленський зазначив, що не знає, що наразі має зробити Кремль для відновлення нормальних відносин із Україною.

Кремль сам повинен "придумати" такі механізми, щоб повернути хоч якусь можливість для майбутнього співжиття з цілим світом.

Ніхто нічого не хоче у відносинах з людьми, які прийшли та вбили наших людей. І я говорю вам від щирого серця. Можливо чи ні це у майбутньому, буде залежати тільки від Росії, і що для цього потрібно, я навіть не знаю, чи є той перелік. У кожного сім'я щось втратила і кожен занотував у себе всередині і не забуде те, що віддав, кого віддав, батька, дитину, кінцівки на полі бою. Росія спроможна це повернути? Я не впевнений, - наголосив президент.

Тому, за словами президента, це Росії доведеться вигадувати для нас та всього світу, щоб повернути хоч якусь можливість для майбутнього співжиття з цілим світом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?