Армія РФ від початку війни зруйнувала 37 українських оборонних підприємств — Шмигаль
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ від початку війни зруйнувала 37 українських оборонних підприємств — Шмигаль

Армія РФ від початку війни зруйнувала 37 українських оборонних підприємств — Шмигаль
Джерело:  online.ua

За інформацією прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України армія РФ зруйнувала 37 українських оборонних підприємств, однак українському ВПК всеодно вдалось збільшити виробництво зброї.

Джерело: "OBOZREVATEL"

Що відомо про ситуацію в українському ВПК 

За словами прем'єр-міністра України, держава вже працює над проектами з відновлення підприємств.

Від таких атак постраждали 37 підприємств. Зараз опрацьовуємо додаткові пропозиції щодо їх відновлення, - зазначив Шмигаль.

Водночас Шмигаль заявив про щомісячне зростання виробництва зброї та техніки. Він натякнув Росії: "Хто посіяв вітер - той пожне бурю".

За словами глави уряду, Україна працює над інтеграцією свого оборонно-промислового комплексу в промисловості країн-партнерів.

З цією метою створюються спільні підприємства та сервісні центри. Частину відповідних проектів Україна має намір обговорити в рамках Форуму, - вказав Шмигаль.

Що відомо про проблеми зі зброєю в Росії

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, поки делегації російських дипломатів їздять по світу у спробах знайти більше снарядів для російської армії у країнах третього світу, у Росії виникла нова проблема, на яку поки майже не звертають уваги.

Якщо у 2022 році у росіян тільки стала виникати проблема з надходженням в зону БД артилерії зі зношеними стволами, і вона не так яскраво про себе говорила, як снарядний голод, то зараз ця проблема переростає у кризу, - пояснює експерт.

За його словами, Росія вимушено розконсервує все більше гаубиць буксируваного типу, щоб хоча б компенсувати в зоні бойових дій втрати ствольної артилерії.

Це значно знижує мобільність артилерії і дальність ведення вогню. Але головне те, що знімається з консервації - це артилерія, у якій або повністю вироблений ресурс стволів ще за часів СРСР, або більше 50%. Крім цього, не всі російські гаубиці і САУ перебували на зберіганні в задовільних умовах весь цей час, а тому, метал мав відповідний негативний зовнішній вплив десятиліттями, - зазначає Коваленко.

Він додав, що у результаті гаубиці, доставляються на фронт, не застосовуються активно не тільки через дефіцит снарядів, але і тому, що їх не можуть навантажувати навіть для мінімального відстрілу.

Вирішити цю проблему своїми силами російські війська не зможуть, оскільки за десятиліття в Росії просто вимерло серійне виробництво стволів для артилерії. Виробництво стволів в Росії перетворилося на рідкісне явище одиничними екземплярами на місяць, у той час як потреба окупантів - сотні одиниць на місяць! І якщо виробництво боєприпасів у Росії, яке ніяке, але є, щоб гарантовано давати 5 тисяч пострілів на добу, то нових стволів на місяць і на артилерійський полк не вистачить. Демілітаризація йде за планом, - наголошує аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?