Зеленський заявив про створення Альянсу оборонних індустрій і Оборонного фонду
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заявив про створення Альянсу оборонних індустрій і Оборонного фонду

Зеленський заявив про створення Альянсу оборонних індустрій і Оборонного фонду
Джерело:  online.ua

30 вересня глава держави Володимир Зеленський офіційно оголосив про створення в Україні Альянсу оборонних індустрій, а також заснування спеціального Оборонного фонду. З такою заявою він виступив під час першого Міжнародного форуму оборонних індустрій у Києві.

Джерело: ОПУ

В Україні створять Альянс оборонних індустрій

Сьогодні на цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянсу, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права. Захисту безпеки – я говорю не лише про Україну, а й про безпеку від агресій будь-якої нації у світі.

За словами Володимира Зеленського, він та члени його команди уже створили відповідну базову декларацію як основу Альянсу, і до неї можуть приєднатися виробники зброї та військової техніки з усього світу, які поділяють бачення офіційного Києва.

Український лідер звертає увагу на те, що станом на сьогодні вказану декларацію вже встигли підписати 13 визначних компаній, які готові разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу.

Окрім того, наголошується, що наша влада уже розробляє спеціальний економічний режим для оборонно-промислового комплексу.

В Україні з'явиться Оборонний фонд

Як повідомляє глава держави, в нашій країні також буде засновано спеціальний Оборонний фонд.

Він матиме на меті забезпечити додаткові ресурси, зокрема, для розвитку воєнних виробництв і підтримки відповідної співпраці, для створення нових воєнних об’єктів та програм, які потрібні для оборони та для турботи про українських воїнів.

Ресурси фонду – це плюс до державних видатків на сферу оборони, оборонне виробництво та приватних інвестицій. Фонд буде наповнюватися з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів, - пояснив Володимир Зеленський.

Що важливо розуміти, під час форуму оборонних індустрій в українській столиці представлені 252 оборонні компанії, які виробляють повний спектр зброї та оборонних систем і рішень, з понад 30 країн світу із Європи, Америки, Азії й Австралії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?