Армія РФ використовує повітряний простір Молдови під час ракетних атак по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ використовує повітряний простір Молдови під час ракетних атак по Україні

Армія РФ використовує повітряний простір Молдови під час ракетних атак по Україні
Джерело:  online.ua

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що армія РФ вже неодноразово використовувала повітряний простір Молдови для завдання ракетних ударів по території України. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Армія РФ випускає ракети по Україні через повітряний простір Молдови

Росіяни і з південного, і з північного напрямку атакують Україну. При чому використовують територію Молдови, повітряний простір її, для терористичних атак по Україну. Це треба показувати міжнародній спільноті, бо не вперше вони через Молдову б'ють по Україні, - зазначив Ігнат.

Також спікер Повітряних сил зауважив, що неодноразово були зафіксовані польоти ворожих безпілотників за 5-10 кілометрів від румунського кордону.

Тобто безпілотник оперативно-тактичного рівня провокує таким чином країни НАТО, - підкреслив Ігнат.

Між тим в Міноборони Молдови заперечують порушення повітряного простору країни через падіння російської ракети, збитої українськими системами ППО.

Зазначається, що уламки збитої ракети не були виявлені радіолокаційними станціями через їхні розміри та малу поверхню відбиття.

Наразі інженери Національної армії Молдови їдуть на місце для обстеження території.

Окрім того, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив збиття ворожої ракети на кордоні з Молдовою.

Було застосовано проти неї ракету і очевидно, що уламки могли потрапити на територію Молдови. Але це можна буде побачити, коли місцева влада знайде ті уламки ракети, які там є, - зазначив речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат наголосив, що Повітряні сили відпрацювали по повітряній цілі, яка залетіла на територію України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?