Армія РФ виводить літаки з Криму після потужних ударів ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ виводить літаки з Криму після потужних ударів ЗСУ

Армія РФ виводить літаки з Криму після потужних ударів ЗСУ
Джерело:  online.ua

В одному з останніх секретних звітів НАТО йде мова про виведення кремлівською армією винищувачів з території окупованого Криму після серії влучних ударів ЗСУ по аеродромах та військових базах.

Джерело:  Business Insider

Окупанти спішно виводять винищувачі з території Криму після ударів ЗСУ

У звіті вказується, що починаючи з 22 серпня, кремлівська армія, швидше за все, почала виводити військово-повітряні сили з території анексованого півострова з метою запобігти подальшим атакам українських військових.

Зокрема, військові РФ вже перекинули десять своїх винищувачів з Криму назад на територію Росії, прагнучі уникнути ще більших втрат. Йдеться про шість винищувачів СУ-35С і чотири перехоплювачі МіГ-31БМ.

У Бельбеку, за даними Альянсу, досі дислокуються близько 32 російських винищувачів. Здебільшого це винищувачі СУ-27, але є також невелика кількість сучасних СУ-35С і МіГ-31БМ.

Крім того, Росія збільшила кількість своїх тактичних ракет класу "земля-повітря" в Криму, щоб протистояти подальшим атакам з боку України, наприклад, безпілотників.

Українські БПЛА важко виявити російським системам ППО як цілі. Ця проблема поширена серед усіх сил, які Росія розгортає в Україні, - зазначається у секретному звіті.

У той же час спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат підкреслив, що наразі кремлівська армія тримає поблизу українських кордонів  400 літаків і 360 гелікоптерів.

Росія не стягує, така кількість авіації була ще до вторгнення. Були 450 літаків і 250 гелікоптерів. Попри те, що уже знищено понад 200 літаків і понад 200 гелікоптерів, Росія просто поповнює ті запаси авіації, які були знищені нашими захисниками протиповітряної оборони, і таким чином дещо збільшила саме вертолітні підрозділи, які знаходяться довкола українських кордонів. Наразі вони нараховують 360 одиниць: це 165 ударних вертольотів, решта – військово-транспортні. Тут нагнітати словом "стягування" не потрібно. Ця авіаційна техніка була – і відповідно до тих завдань, які вони собі ставлять, проводить ротація і переміщення техніки довкола наших кордонів, - зазначив Гнат.

За словами представника ПС ЗСУ, для атак по території України кремлівська армія використовує десятки аеродромів і на своїй території, і на території Білорусі, і на окупованих територіях України.

Він також припустив, що Росія має до 4 тисяч одиниць різної авіатехніки, а в Україні після розвалу СРСР залишалося авіаційне угруповання в понад 1 тисячу літальних апаратів.

Проте виготовляти надалі сучасну техніку та зброю Росії будуть заважати західні санкції, зазначив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?