Армія РФ вночі атакувала дронами Дніпропетровську та Миколаївську області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вночі атакувала дронами Дніпропетровську та Миколаївську області

Армія РФ вночі атакувала дронами Дніпропетровську та Миколаївську області
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі на 2 січня окупаційна армія РФ атакувала регіон іранськими БПЛА Shahed, а також ракетами та важкою артилерією.

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про наслідки нічної атаки дронами в Дніпропетровській та інших областях

Наші оборонці неба з повітряного командування "Схід" не дали ворогу шансів. Знищили усі чотири повітряні цілі противника, - зазначив Резніченко.

Захисники збили ракету Х-59МК2 та три дрони, які мали на меті руйнування енергетичної інфраструктури області. "Шахеди" збили у Дніпровському та Кам’янському районах, ракету - на підході до Дніпра.

У Кам’янському районі уламки збитого дрону впали на приватне підприємство. Там сталося займання. Рятувальники вже загасили пожежу.

Окрім того, загарбники обстріляли Нікопольський район з важкої артилерії. Чотири рази ударили по Нікополю та Марганцю. У міста прилетіло понад 20 ворожих снарядів.

Пошкоджена база відпочинку. Деталі атак ще уточнюються.

На щастя, минулося без постраждалих.

Миколаївська область:  за інформацією керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, українські підрозділи ППО на Миколаївщині збили всі 7 ворожих дронів-камікадзе, випущених армією РФ.

Силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено шість ворожих дронів "Shahed-136", ще один - воїнами Національної гвардії України, - зазначив Кім.

Київ та Київська область:  за інформацією КМВА, під час нічної атаки окупантів на Київ дронами-камікадзе підрозділи ППО збили 22 ворожі цілі.

Запорізька область:  мер окупованого армією РФ Мелітополя Іван Федоров повідомив, що зранку у місті лунали потужні вибухи.

Мер зазначив, що окупантам було не до сну.

У місті лунали гучні вибухи. Окупанти повинні нарешті зрозуміти: час робити ноги з окупованих територій. Адже тут на любителів чужої землі чекає лише один фінал – бути в ній похованими, - заявив Федоров.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, протягом ночі українські підрозділи ППО збили усі 39 випущених окупантами ударних іранських БПЛА, а також два розвідувальні дрони "Орлан-10" і ракету Х-59.

У ніч з 1 на 2 січня 2023 року російські окупанти завдали масованого удару безпілотниками-камікадзе іранського виробництва "Shahed"-131/136. В результаті бойової роботи, протиповітряною обороною Повітряних Сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, усі 39 ударних БпЛА знищені, - зазначили у командуванні ПС ЗСУ.

До відбиття нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію Повітряних Сил та мобільні вогневі групи.

Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні західними партнерами, зазначають у Повітряних силах Збройних сил України.

Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" та керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?