Армія РФ втратила на Зміїному техніки на понад 1 млрд доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втратила на Зміїному техніки на понад 1 млрд доларів

Армія РФ втратила на Зміїному техніки на понад 1 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Журналісти проекту FreeДом та аналітики Forbes підрахували, що за 4 місяці окупації острова Зміїний кремлівська армія через потужні удари ЗСУ втратила там техніки на суму в понад 1 млрд доларів.

Джерело: FreeДом

Окупанти понесли важкі втрати та втекли з острова Зміїний 

Зокрема, найболючішою та найдорожчою для кремлівської окупаційної армії стала втрата ракетного крейсеру "Москва" вартістю понад 750 млн доларів.

Аналітики оцінюють вартість цього корабля в 750 млн дол. Але це американські аналітики, в методику розрахунку не беруть поправку на російську корупцію. До того ж цей корабель нещодавно пройшов модернізацію, - зазначає військовий експерт Валерій Рябих.

За словами аналітика Павла Лакійчука, "Москва" була не просто ракетним крейсером, а командним пунктом управління Чорноморського флоту РФ.

Він зазначив, що на борту був ракетний комплекс Р-300, який не тільки забезпечував свою повітряну і протиракетну оборону, але і кораблів, що стояли в ближньому районі. Вони залишилися без цієї повітряної парасольки.

Серйозною стала і втрата рятувального буксирного судна "Василь Бех" вартістю 25 мільйонів доларів. Воно було одним з новітніх.

На дні Чорного моря біля Зміїного Росія також залишила десантний катер "Серна"за $20 млн і два катери "Раптор" по $2 млн кожен.

На самому Зміїному було знищено не менше 8 зенітно-ракетних комплексів РФ. Два ЗРК "Тор"на $50 млн.Три ЗРК "Панцир-С1" по $ 15 млн за одиницю і три ЗРК "Стріла-10" по 3 млн доларів кожен.

Серед втрат і радіолокаційне обладнання на 6 млн дол і вертоліт типу Мі-8 вартістю $8 млн.

Це тільки та техніка, втрати якої підтверджені ЗСУ. Втрати можуть бути ще більшими, - підкреслюють журналісти проекту FreeДом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?