Голова Луганської ОВА назвав причину захоплення Лисичанська армією РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова Луганської ОВА назвав причину захоплення Лисичанська армією РФ

Голова Луганської ОВА назвав причину захоплення Лисичанська армією РФ
Джерело:  online.ua

За словами очільника Луганської області Сергія Гайдая, кремлівська окупаційна армія змогла захопити Лисичанськ завдяки десятикратній перевазі над ЗСУ у живій силі та техніці.

Джерело: Facebook-сторінка Луганської ОВА

Окупанти кинули на захоплення Лисичанська значні сили

За словами керівника Луганської ОВА, кремлівська окупаційна армія збирала сили для захоплення Лисичанська з усіх можливих напрямків.

Їхню перевагу в особовому складі ми нівелювали майстерністю українських бійців, - підкреслює Гайдай.

Він також наголосив, що до захисників Лисичанська не встигла надійти необхідна кількість зброї для відбиття ворожого штурму на місто.

Тримали стрій, навіть коли це вже здавалося неможливим. Росіяни переважали вдесятеро. Вдалося їм і форсувати річку Сіверський Донець, щоб на п’ятий місяць війни таки захопити Білогорівку. Під контролем росіян вже й Золотарівка, - підкреслив очільник ОВА.

Фото - facebook.com/odalug

За даними голів ОВА, протягом ночі 4 липня кремлівська окупаційна армія обстрілювала  Чернігівську, Сумську, Харківську, Дніпропетровську та Донецьку області.

На Чернігівщинівночі зафіксували два обстріли зі стрілецької зброї по прикордонню, Корюківський район. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Протягом минулої доби окупанти випустили понад 230 мін та снарядів різного калібру по Зноб-Новгородській, Новослобідській, Великописарівській, Білопільській та Хотінській громадах на Сумщині.

У неділю ввечері росіяни обстрілювали з мінометів та артилерії територію та приміщення Атинського психоневрологічного інтернату. Спалахнула пожежа у їдальні закладу, зруйнований адмінкорпус та гуртожиток. Як мінімум троє людей постраждали − це мирні люди, пацієнти інтернату. Наразі вони в лікарні.

На Дніпропетровщині ворог знову обстріляв Криворізький район, а саме Зеленодольську та Широківську громади. Люди не постраждали. У селі Шестірня Широківськоі громади у дитячому садку вибуховою хвилею вибило вікна. Інші обставини та наслідки уточнюються.

У Харкові військові РФ обстріляли один з освітніх закладів. Виникла пожежа, частина будівлі зруйнована.

По області протягом доби окупанти завдавали артилерійські удари по громадах Харківського, Ізюмського, Богодухівського районів області. Горіли житлові будинки, господарчі споруди, були влучання на відкритих територіях на полях.

За добу по області 4 поранених, у Харківському районі с. Безруки – 3 загиблих.

У той же час окупанти посилили обстріли на Донеччині.

За добу обстріляно: Авдіївку (житловий сектор, цеха АКХЗ); Бахмут (житловий сектор); Краматорськ (готель, житловий сектор); Слов’янськ (житловий сектор, ринок, садове товариство, фільтрувальна станція, гаражі), Олексієво-Дружківку, Малинівку (елеватор), Новополтавку.

Пошкоджено 82 об’єкти.

За добу в області 9 загиблих, в тому числі дитина; 25 поранених, з них одна дитина.

Область залишається без газу і частково без води й електрики.

На Миколаївщині армія обстріляла Широківську громаду. Також протягом дня ворог здійснював обстріли кількох населених пунктів області, зокрема території Куцурубської громади, Первомайської, Воскресенської громад. Є пошкоджені будівлі, за попередніми даними – постраждалих немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?