Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 29 тис військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 29 тис військових

Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 29 тис військових
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що від початку війни проти України втрати кремлівської окупаційної армії вже складають приблизно 29 тис 450 військових вбитими та полоненими.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Загальні втрати ворога складають: 

  • особового складу – близько 29 тис 450 (+100) осіб ліквідовано,

  • танків ‒ 1 тис 305 (+3) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 3 тис 213 (+19) од,

  • артилерійських систем – 606 (+0) од,

  • РСЗВ – 201 (+0) од,

  • засобів ППО – 93 (+0) од,

  • літаків – 206 (+1) од,

  • гелікоптерів – 170 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 491 (+11) од,

  • крилатих ракет – 112 (+0) од,

  • кораблів/катерів – 13 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 тис 217 (+5) од,

  • спеціальної техніки – 44 (+1).

Зазначається, що протягом минулої доби найбільших втрат кремлівська окупаційна армія зазнала в ході бойових дій у напрямку міста Лиман на Луганщині.

Російські війська завдали ракетних ударів по Сумській області, Кривому Рогу та Запоріжжю, вранці 25 травня окупанти почали наступ на Сєвєродонецьк Луганської області, тривають бої у Лимані Донецької області.

Окупанти провели артилерійський обстріл населених пунктів у прикордонній смузі на Сумщині та завдали ракетного удару і авіаудару. Постраждали близько 20 будинків мирних мешканців Краснопілля та ЛЕП. Половина селища лишається без електроенергії.

На території Дніпропетровської області ворог завдав 3 ракетні ударі по Кривому Рогу та спричинив серйозні руйнування промислового підприємства.

В Харкові ніч минула з поодинокими обстрілами, постраждалих немає. Протягом доби по області внаслідок обстрілів четверо поранених: у місті. Дергачі – 1 особа; Ізюмський район: с. Савинці та с. Шевченкове – 3 особи. У Дергачах 1 людина загинула.

У Луганській області тривають жорстокі бої за Сєвєродонецьк, росіяни постійно стріляють з мінометів. Зруйновані 2 будинки в Сєвєродонецьку, по 4 – в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по 3 – у Золотому та Тошківці, по 2 – в Катеринівці та Нирковому, 1 – в Гірському. Зранку за підтримки артилерії російські окупанти ведуть наступ на Сєвєродонецьк. За добу в області – 6 загиблих, 8 поранених цивільних.

У Донецькій області ситуація гостра, але контрольована ЗСУ. Є ускладнення на Лиманському напрямку ­­– бої вже точаться у самому Лимані. Авдіївку та лінію фронту навколо міста росіяни обстрілювали всю ніч, було багато "прильотів", які спричинили пожежі. Попри вкрай тяжкі обстріли й атаки, тримаються Вугледар, Мар'їнка і Красногорівка. За добу в області ­– 12 загиблих, 10 поранених цивільних.

У ніч на 25 травня російські війська завдали ракетного удару по Краматорську Донецької області, влучили у житловий сектор.

На Миколаївщині ввечері та вночі знову від обстрілів страждала Широківська громада. Пошкоджень і потерпілих немає, обстріли були за межами населених пунктів. Вночі ворог також обстріляв Миколаїв з РСЗВ "Смерч". Інформація щодо пошкоджених об’єктів та постраждалих уточнюється.

Внаслідок обстрілу смт Первомайське Первомайської громади зруйновано житлові будинки та цивільні гаражі. Постраждалих немає. Також були обстріли в с. Лимани Галицинівської громади. Данні щодо постраждалих уточнюються. Удень та вночі обстрілювали Березнегуватську громаду. За попередньою інформацією, потерпілих і пошкоджень немає. Внаслідок обстрілу Шевченківської громади відбулося загоряння приватної автівки.

У Херсонській області окупанти продовжують активні бойові дії. Минулої доби на території області було багато вибухів, обстрілів та зафіксовано декілька вертольотів і винищувачів. Після вибухів у другій половині дня стався збій у роботі мобільних операторів, весь день вони працювали з перебоями.

Стабільно тяжка ситуація в окупованих населених пунктах колишнього Високопільського, Великоолександрівського, Нововоронцовського та Білозерського районів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?