Армія РФ завдала удару по Чернігову ракетою Іскандер
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ завдала удару по Чернігову ракетою Іскандер

Армія РФ завдала удару по Чернігову ракетою Іскандер
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса, військові злочинці з армії РФ використали для ракетного удару по Чернігову ракету типу "Іскандер".

Джерело: Telegram керівника Чернігівської ОВА

Що відомо про ракетну атаку армії РФ по Чернігову  

Внаслідок ракетного удару ворогом ракетою "Іскандер" є 7 загиблих і 128 людей звернулось за отриманням медичної допомоги. В більшості це амбулаторна допомога, після якої люди пішли додому, - зазначив Чаус.

На чергову зухвалу терористичну атаку вже відреагували представники ООН.

Я вкрай стурбована звісткою про черговий російський удар, нанесений незадовго до цього по центру міста Чернігова на півночі України, внаслідок якого загинули й дістали поранень десятки мирних жителів, зокрема діти, - заявила  координатор із гуманітарних питань в Україні Деніз Браун.

За словами представника ООН, ракетний удар по Чернігову - жахливо.

Це жахливо, атакувати головну площу великого міста вранці, коли люди гуляють, деякі йдуть до церкви, щоб відсвяткувати релігійний день для багатьох українців, - наголосила представниця ООН.

Браун засудила ракетні атаки армії РФ по українських містах.

Напади на цивільне населення або цивільні об'єкти суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Цьому необхідно покласти край, - зазначила представниця ООН.

Що кажуть в Росії 

Пропагандистський ресурс РИА Новости заявив, що метою удару в Чернігові був "збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів".

Джерело російських пропагандистів повідомило, що удар по Чернігову припав на "місце збору військових фахівців ЗСУ з бойових дронів, яке було замасковане під фестиваль "Люті пташки".

Джерело РІА також надало "копію запрошення" на цей захід.

Пропагандисти стверджують, що захід "спеціально маскувався під "фестиваль дронів"", оскільки організатори рекомендували не надягати військову форму".

При цьому на захід заборонено було приносити зброю.

Також вони наголошували, що "більшість учасників – чинні військові", тому знімати чи фотографувати учасників можна лише за їхньої попередньої усної згоди.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?