Армія РФ збирається запускати безпілотники з дрононосця "Адмірал". Що про нього відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія РФ збирається запускати безпілотники з дрононосця "Адмірал". Що про нього відомо

Армія РФ збирається запускати безпілотники з дрононосця "Адмірал". Що про нього відомо
Джерело:  online.ua

У Росії розроблено злітно-посадковий БПЛА під назвою "Адмірал-Авіаносець". Завдання цього великого безпілотника — доставка малих ударних FPV-дронів на лінію фронту.

Джерело: росЗМІ

Армія РФ збирається запускати безпілотники з дрононосця "Адмірал"

Ми зробили комплекс "Адмірал-Авіаносець" на базі нашого БПЛА літакового типу "Адмірал", який літає від чотирьох до шести годин. Була розроблена система скидання невеликих ударних FPV-дронів, також безпілотник несе ще й ретранслятор. Під час патрулювання місцевості або розвідки в разі виявлення точки інтересу оператор може прямо з "Адмірала" відправити один або два маленькі ударні дрони з бойовим навантаженням до цілі, — сказав Зубарєв.

Що відомо про цей дрон

"Адмірал-Авіаносець" — це великий вантажний дрон літакового типу, який нібито може нести на своєму борту до 8 кг вантажу (це два малі безпілотники). Апарат здатний протриматися в повітрі до трьох годин і літати з максимальною швидкістю 150 км/год. За словами Зубарєва, великий носій дронів здатний патрулювати територію 20 квадратних кілометрів і збільшувати дальність дії малих безпілотників, звичайна зона польоту яких становить близько 4-5 кілометрів.

Із одного боку, два FPV-дрони — це мало, але, з іншого боку, комплекс передбачається для використання з метою охорони, а не в наступальних діях. Якщо десь окопалася ворожа диверсійно-розвідувальна група, ми можемо відправити ці дрони для точкової роботи. І якщо стандартний радіус дії FPV-дронів — 4-5 км, то "Адмірал" здатний набагато збільшити цей радіус, — зазначив представник компанії "Спецзахист зв'язку".

Він підкреслив, що комплекс побудований для захисту території та нанесення точних ударів.

Дуже скоро його мають відправити в зону СВО, — каже представник розробників.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?