У ПВК Вагнер почалися нові серйозні проблеми — розвідка Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

У ПВК Вагнер почалися нові серйозні проблеми — розвідка Британії

У ПВК Вагнер почалися нові серйозні проблеми — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським розвідникам, наразі Група "Вагнера" робить усе можливе, щоб заощадити на витратах на заробітну плату персоналу через фінансовий тиск.

Джерело:  Міноборони Великої Британії

Розвідка Британії дізналася про нові проблеми ПВК Вагнер

Група Вагнера, ймовірно, рухається до процесу скорочення та реконфігурації, головним чином для того, щоб заощадити на витратах на заробітну плату персоналу в період фінансового тиску, – сказано в повідомленні.

Британські розвідники звертають увагу на те, що після провального заколоту в червні 2023 року команда диктатора Володимира Путіна діяла проти інших бізнес-інтересів ватажка вагнерівців Євгенія Пригожина.

Офіційний Лондон також припускає, що Москва могла уже відмовитися від фінансування ПВК "Вагнера".

Якщо російська держава більше не платить "Вагнеру", то другим найбільш вірогідним платником є білоруська влада, – припускає Міноборони Британії.

На переконання іноземних розвідників, подібні витрати є потенційно небажаним виснаженням скромних ресурсів режиму Олександра Лукашенка.

Що ще відомо про вагнерівців у Білорусі

На переконання розвідки Великої Британії, під час навчань білоруських військових, які тривають біля кордонів Польщі та Литви, залучена невелика група інструкторів-вагнерівців.

Міністерство заявило, що метою навчань є засвоїти досвід російських військових в Україні. Є реалістична ймовірність того, що до білоруських військових приєднається як інструктори невелика кількість радників з ПВК "Вагнер" - повідомляли британські розвідники.

Цього тижня Польща оголосила, що перекине під кордон додаткові кілька тисяч військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?